Dassault Systèmes steunt start-ups en musea

Innovatie

Het Franse Dassault Systèmes wil start-ups aan zich binden. Daarvoor komt het met het 3dExperience Lab. Via een programma worden start-ups gestimuleerd om nieuwe innovaties te ontwikkelen met betrekking tot het verbeteren van leven, steden en lifestyles. Hiervoor krijgen zij toegang tot technische kennis en coaching. Daarnaast heeft het een stichting opgericht die subsidies biedt aan onder andere musea en onderwijsinstellingen.

Start-ups die producten ontwikkelen voor het verbeteren van leven, steden en lifestyles kunnen zich aansluiten bij het 3dExperience Lab. Zij volgen een één tot tweejarig programma, waarbij zij toegang krijgen tot het Dassault Systèmes 3dExperience-platform, technologie, content, technische kennis en applicaties. Daarnaast worden ze begeleid in de vorm van coaching. Hiermee hoopt Dassault Systèmes dat de start-ups ‘digitale experiences creëren die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij’.

Naast de aankondiging van het 3dExperience Lab, komt Dassault Systèmes met de stichting ‘La Fondation Dassault Systèmes’. Met deze stichting biedt  Dassault Systèmes subsidies aan musea, onderwijs- en researchinstellingen en culturele centra in Europa. Daarnaast krijgen zij toegang tot digitale content, zoals 3D-content en simulatieapplicaties. Dit kunnen ze inzetten voor het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-12T10:50:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.