T-hub lokt IT’ers naar Amsterdam

Start-ups

Een nieuwe technologie-hub in Amsterdam moet (inter)nationale start-ups verleiden om naar de hoofdstad te komen. De hub met de naam ‘X’ heeft als doelstelling om Amsterdam tot een broedplaats voor it'ers te maken. The Next Web (TNW) en Google zijn de initiatiefnemers. Ook ABN Amro, Booking.com en KPMG hebben zich aangesloten bij het initiatief.

De technologie-hub X moet de technologie-community in Amsterdam dichter bij elkaar brengen. Dit omdat Amsterdam een steeds prominentere stad wordt voor innovatie en ondernemerschap. De hub biedt vijfhonderd werkplekken voor in totaal 120 ‘tech-driven’-start-ups. Het betreft zowel nationale als internationale bedrijven. Alle start-ups die zich in X vestigen, moeten een internationale potentie hebben of internationaal opereren. 

Patrick de Laive, co-founder van TNW: ‘TNW en Google for Entrepreneurs hebben een groot internationaal netwerk en community. Dit zetten we in om bedrijven naar Amsterdam te lokken. Onze hoofdstad heeft namelijk veel te bieden voor jonge ondernemingen. X maakt het nog makkelijker voor buitenlandse partijen om een kantoor in Nederland te openen.’

Internationaal netwerk

Om Amsterdam tot de nummer één stad van Europa te maken, werken TWN en Google met diverse partijen samen. Zo gaat Booking.com aan de slag als global partner en is ABN Amro benoemd tot founding partner. KPMG is verantwoordelijk voor het innovation lab binnen X. De Laive: ‘De start-up community in Amsterdam wordt gevoed door de contacten van deze partijen. Er zullen wekelijks grote namen langskomen om kennis te delen, te scouten en zaken te doen. Deze connecties met buitenlandse partijen zijn belangrijk om internationaal te schalen.’

De technologie-hub X wordt naar verwachting in de lente van 2016 geopend. Het gebouw is ruim zesduizend vierkante meter groot en wordt gevestigd in kantorencomplex Muntstaete in het hartje van Amsterdam. Het biedt kantoorruimte voor 120 start-ups en beschikt over innovatielabs en horecaruimtes. Ook komt er een zogenaamde events space van ruim duizend vierkante meter. Hier worden jaarlijks zo’n zeshonderd events georganiseerd.

X wordt een onderdeel van het Google for Entrepreneurs Network. Google beschikt wereldwijd over 25 hubs en heeft vijf campussen in beheer. Deze campussen bevinden zich onder andere in Londen, Madrid en Warschau.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-03T11:54:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.