Investeerders steken 2 miljoen in 8vance

Euro

8vance Matching Technologies uit Venlo heeft twee miljoen euro verzameld voor de marktintroductie van een online recruitement-tool. Die oplossing met de naam Aima (Automatic intelligent matching agent) koppelt personen en banen door online vacatures en profielen te matchen. In het voorjaar 2016 moet de oplossing op de markt komen. Het geld komt van investeringsfonds LBDF (Provincie Limburg) en Kickstart Venlo (Rabobank). Ook de oprichters van het bedrijf springen bij.

'Deze investering stelt ons in staat om met onze recruitmentoplossing in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk op de markt te komen', licht oprichter en directeur van 8vance Han Stoffels toe.

Aima (Automatic intelligent matching agent) automatiseert het zoeken naar de juiste kandidaat. Die tool moet sneller, beter en efficiënter talenten en banen opsporen op het internet en deze aan elkaar koppelen. Volgens de makers is de oplossing ook in staat om geschikte kandidaten te vinden die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan. De oplossing maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en big data, kijkt ook naar soft-skills en is in staat om de arbeidsmarkt stap voor stap transparant te maken.

8vance meldt dat er een open bèta versie van het systeem beschikbaar is. Die versie wordt getest door een aantal bedrijven, recruiters en hr-dienstverleners die internationaal actief zijn.

Sjerlok

8vance is een Nederlands-Duitse technologie start-up met hoofdvestiging in Venlo. Het bedrijf heeft een eigen matching-technologie ontwikkeld die diffuse en inefficiënte markten, transparant en efficiënt moet maken tegen lagere kosten. Dat moet gebeuren door een hogere kwaliteit van de geleverde data, snellere processen en meer alternatieven aan te beiden.

De leverancier is ook ontwikkelaar van Sjerlok. Dat is een systeem om met behulp van big data-analyse gestolen en vermiste objecten terug te vinden. Het is gericht op verzekeraars die met behulp van Sjerlok hun schadelast kunnen verminderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Volgens mij is die tool er al: Linkedin ?

"Volgens de makers is de oplossing ook in staat om geschikte kandidaten te vinden die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan. De oplossing maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en big data, kijkt ook naar soft-skills en is in staat om de arbeidsmarkt stap voor stap transparant te maken."
Lijkt me evident dat de bank als "backer" kansen ziet om zijn employees op intelligente wijze van haar payroll af te krijgen...Slimme software voor sluwe bankiers!

Dus binnenkort wordt je mailbox bevuilt met "SPAM" uitgevoerd door slimmere systemen dan de gebruikelijke LinkedIn nonsens... Mijn blacklist wordt almaar groter, geen wonder dat men mail-technisch afhaakt :P

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-17T08:41:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.