Rutte en Kroes bezoeken Silicon Valley

Mark Rutte

Minister-president Mark Rutte brengt van 31 januari tot en met 2 februari 2016 een bezoek aan ict-bedrijven in de Verenigde Staten. Tijdens die reis bezoekt hij grote technologiebedrijven, startende ondernemingen en kennisinstellingen in en rond Silicon Valley. Rutte reist samen met Neelie Kroes, die meegaat als speciaal gezant van de StartupDelta. Dat is een publiek, private samenwerking die het vestigingsklimaat van start-up bedrijven in Nederland moet bevorderen. Ook zet die organisatie zich in voor betere internationale samenwerking tussen start-ups.

Het ministerie van Algemene Zaken schrijft in een toelichting op de aankondiging dat een samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen in Silicon Valley grote kansen biedt voor Nederland. 'Veel bedrijven uit Silicon Valley vestigen een deel van hun Europese activiteiten in Nederland. Andersom zijn steeds meer Nederlandse bedrijven actief in Silicon Valley.'

Het ministerie wijst erop dat Nederland en Californië al nauw samenwerken in onder meer de aanpak van klimaatverandering, landbouw en de wereldwijde promotie van schoon en slim vervoer.

De agenda van de reis wordt later bekendgemaakt, laat een woordvoerder van Algemene Zaken aan Computable weten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zie het al voor me waar Rutte met een vriendelijk lachend gezicht in gebrekkig Amerikaans nog meer bedrijven uitnodigt om belasting te ontduiken in ruil voor een paar baantjes.

Als die gelegaliseerde belastingontduiking bij ons enkele miljoenen en/of banen oplevert, dan heb ik er geen probleem mee! Dan pakken we iets terug voor wat de Amerikanen (NSA, Google, ...) ons allemaal aandoen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-08T13:37:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.