Aegon investeert in fintech start-up

Dit artikel delen:
Kapitaal

Verzekeraar Aegon neemt een minderheidsbelang in de fintech start-up Newest Industry. De start-up bouwt software waarbij de klant centraal staat.

Voor Aegon past de investering in de start-up in de ambitie om digitale versnelling te bewerkstelligen. Newest Industry krijgt door de investering meer mogelijkheden om sneller te groeien. Daarnaast gebruiken ze de investering voor de ontwikkeling en implementatie van Nicci.io. Dit datagedreven communityplatform analyseert big data en maakt voorspellingen. Dit moet de gebruiker een gepersonaliseerde digitale ervaring leveren.

Aegon investeert vaker in fintech start-ups. Zo heeft de Aegon Group wereldwijd een Venture Fund voor fintech deelnemingen van honderd miljoen euro. Aegon Nederland heeft onder meer geïnvesteerd in eyeOpen en Kroodle.

Ook andere Nederlandse partijen investeren in fintech start-ups. Zo heeft ABN Amro het investeringsfonds ‘Digital Impact Fund’ opgericht. Hiermee investeert het tien miljoen euro in jonge bedrijven die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten.

Newest Industry

Newest Industry is opgericht in 2013 en heeft kantoren in Rotterdam en Bergen op Zoom. Met de combinatie van technologie en data bouwen ze community-oplossingen en websites. De website voor Selectief hypotheken, de woonscan bij de Hypotheekshop en het woonplatform Jumba.nl zijn  producten van de start-up.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-18T10:35:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.