Inkef investeert 4,5 miljoen in start-up Wercker

Dit artikel delen:
Investering dollar groei

De Nederlandse start-up Wercker krijgt een investering van 4,5 miljoen dollar van Inkef Capital. Het bedrijf biedt een softwareplatform dat snel applicaties bouwt. Eerder investeerde het Britse Notion Capital al 2,4 miljoen dollar in het Nederlandse bedrijf en dat ondanks dat het bedrijf nog nul omzet gemaakt heeft.

Wercker, dat in 2011 werd opgericht, krijgt 4,5 miljoen van het Nederlandse Inkef Capital. De investeerder is een, door het APB gefinancierd start-up fonds. Verder doet het Londense investeringsbedrijf Notion Capital ook mee in deze investeringsronde. Wercker heeft tot nu toe nog geen omzet gemaakt, maar toch wordt er grof in de onderneming geïnvesteerd.

Wercker onderscheidt zich van andere soortgelijke bedrijven doordat zij in verhouding minder geld vragen en kortere oplevertijden hebben. Klanten van Wrecker kunnen de software-applicaties testen en implementeren om codes aan te passen. ‘Via onze, nu nog gratis tool, kun je een applicatie bouwen, testen en in kleine stukken live zetten. Hiermee kan de klant het softwareproduct snel en iteratief verbeteren’ aldus de oprichter Micha Hernández van Leuffen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-29T10:06:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.