Neelie Kroes geeft startsein voor Startup Utrecht

Computable Journaal belicht Appril Festival in video

Dit artikel delen:
Neelie Kroes geeft startsein aan StartupUtrecht

Start-up-ambassadrice Neelie Kroes heeft tijdens het Utrechtse Appril Festival in de Jaarbeurs het startsein aan Startup Utrecht gegeven. Dit platform brengt (mede-)oprichters, investeerders, universiteiten, creatievelingen, bedrijven en banken bij elkaar. Dit met het doel om het Utrechtse start-up-ecosysteem te versterken en start-ups aan te trekken.

Utrecht telt momenteel zo’n vierhonderd start-ups in levenswetenschappen, gezondheid- en medische technologie, groene ict en it. Via Startup Utrecht kunnen start-ups verbinding met elkaar en met potentiële investeerders, kennisinstituten en mentoren zoeken. Daarnaast worden evenementen gedeeld en wordt een database van alle Utrechtse start-ups aangelegd.

StartupDelta

Startup Utrecht is onderdeel van StartupDelta, het in juli 2015 opgerichte programma van Kroes om Nederland in de wereldwijde top drie van start-up-ecosystemen te plaatsen. Zij vindt dat dit doel bereikt is: ‘StartupDelta is in anderhalf jaar vanuit het niets het beste Europese start-up-ecosysteem geworden.'

Kroes moedigt de nieuwe ontwikkelingen in het Utrechtse start-up-ecosysteem aan. ‘De nieuwe website van Startup Utrecht versterkt de samenwerking in het Utrechtse ecosysteem en de zichtbaarheid van start-ups en initiatieven. Dit zorgt zo voor extra groei.’

StartupUtrecht.nl is een samenwerkingsverband tussen elf Utrechtse partners. Dit zijn: Economic Board Utrecht, Nyenrode Business University, Utrecht Science Park, VechtclubXL, HollandStartup, UtrechtInc, Dutch Game Garden, Immovator, Jaarbeurs, Gemeente Utrecht en Hooghiemstra.

Appril Festival

Appril Festival is een vijfdaags congres gericht op de ontwikkeling en inzet van applicaties. Dit jaar vindt de vijfde editie van het evenement plaats van maandag 11 april tot en met vrijdag 15 april in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens deze week wordt de Nederlandse app-industrie bij elkaar gebracht.

De eerste dag stond in het teken van start-ups. Daarom gaf Kroes het startsein aan Startup Utrecht. Dinsdag staat in het teken van ‘Design flavours’ en woensdag is toegespitst op coderen. Op vrijdag ligt de focus op de professionalisering van de applicatiemarkt. Het festival sluit af met het netwerkevenement 'Meet your co-founder' van Utrecht Inc en Computable. Voorafgaande aan dit evenement vinden de pitchers plaats voor de Computable Awards Beste Start-Up van het jaar

Computable heeft van de eerste dag een video gemaakt.

Bekijk deze hieronder. Ook (gratis) naar het festival? Toegangskaarten zijn hier te bestellen en het volledige programma staat op de website van Appril Festival.

Sfeerimpressie Appril Festival 2016

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-12T10:11:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.