Start-ups presenteren zich tijdens Campus Party

Campus Party 2016

Dit artikel delen:
start-up

Campus Party, het grootste techfestival ter wereld, dat dit jaar voor het eerst naar Nederland komt, brengt techstart-ups en talent bijeen in Jaarbeurs in Utrecht. Er is voor de deelnemende start-ups volop ruimte om ideeën te presenteren, te delen en te testen bij een kritisch publiek. De aanwezige technische talenten en innovators verkennen er daarnaast hun carrièremogelijkheden en laten zich inspireren op het gebied van ondernemerschap. Campus Party heeft hier op het festival een speciale hoek voor ingericht: de Startup 360 Zone.

In de Startup 360 Zone kiezen deelnemers (Campuseros) uit een keur van activiteiten om zich te laten inspireren op het gebied van ondernemerschap: van workshops en interessante sprekers tot en met (boek)presentaties en demo’s. Zo vertelt Gary Whitehill, met zijn jarenlange ervaring als mentor van entrepreneurs, waar je als startende ondernemer rekening mee moet houden. Jaxon Stevens, ceo van Lemona Software, is momenteel bezig met OutBully: een mobiel platform voor het aangeven van pesten. Hiermee probeert hij technologie in te zetten om een einde te maken aan pesten op scholen in Noord-Amerika. Daarnaast maken onder andere Marco Jansen (oprichter en cto van Catawiki), mediapsycholoog Mischa Coster, Ronald Kleverlaan (oprichter CrowdfundingHub) en Heleen van Oord (DQ&A Media Group) hun opwachting in de Startup 360 Zone.

Businessmarathons

Verder zijn er zogenoemde businessmarathons: een combinatie tussen hackathons, pitchevents en technologie. Deze challenges zijn een multidisciplinaire samenwerking tussen corporaties, start-ups, overheden en kennisinstituten. Deelnemers gaan hierbij aan de slag met actuele maatschappelijke vraagstukken op het gebied van mobiliteit en energie. Hoe gaan we in de toekomst bijvoorbeeld om met alternatieve energiebronnen? Aan het jonge talent de uitdaging om hier creatieve ideeën voor te bedenken. Een unieke kans om concreet mee te bouwen aan de toekomst. Deelnemende start-ups pitchen in teams hun idee in de vorm van een businessmodel of werkend prototype van hun oplossing.

Startup Experience

In de Startup Experience kunnen jonge talenten kennismaken met de innovatieve bedrijven van de toekomst. Voor deze start-ups, en voor mensen die graag bij een start-up werken of voor financiering willen zorgen, is dit een unieke omgeving om elkaar tegen te komen.

Startende bedrijven die zich tijdens het evenement willen presenteren, kunnen een Startup Demo Ticket aanschaffen. Dit geeft toegang tot de Startup 360 Zone voor twee personen en ruimte om een eigen stand in te richten. Vertegenwoordigers van start-ups kunnen ook toegang krijgen tot alle activiteiten met een Campusero Dagkaart. Kaarten zijn verkrijgbaar via http://nl.campus-party.org/tickets.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-24T14:49:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.