Alliantie stimuleert groei hardware-start-ups

Dit artikel delen:

Een groep van Nederlandse bedrijven en organisaties in de publieke sector starten met Eindhoven Startup Alliance. Deze alliantie ondersteunt de Eindhovense start-up-accelerator HighTechXL bij zijn doelstelling om in 2020 minimaal twintig snelgroeiende ‘hightech-hardwarebedrijven’ te creëren. Deelnemers zijn onder meer ABN Amro, High Tech Campus Eindhoven en Philips.

De start-up-accelerator HighTechXL wil in 2020 minimaal honderd hightech-hardwarebedrijven in hun ontwikkeling hebben begeleid. Van die honderd bedrijven moeten ten minste twintig een snelle groei laten zien en de volgende original equipment manufacturers (oem's) worden. Daarmee hoopt HighTechXL honderden of zelfs duizenden nieuwe banen te creëren in de regio Eindhoven en daarbuiten.

Om het doel van de twintig snelgroeiende ‘hightech-hardwarebedrijven’ te bewerkstelligen is Eindhoven Startup Alliance opgericht. Deze alliantie bestaat uit Nederlandse bedrijven en organisaties in de publieke sector. Leden zijn ABN Amro, ASML, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Brainport Development, EY en HVG, gemeente Eindhoven, High Tech Campus Eindhoven, NTS-Group en Philips.

De alliantie-leden bieden de komende vijf jaar financiering en/of ondersteuning aan de incubatie- en acceleratorprogramma's van HighTechXL. Daarnaast helpen ze deelnemende start-ups, bijvoorbeeld in de vorm van mentoring.

HighTechXL

HighTechXL is gevestigd op de High Tech Campus Eindhoven. De start-up-accelerator biedt incubatieruimte aan ‘early-stage’ start-ups. Het werkt hiervoor samen met Bright Move, een incubator van de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast biedt HighTechXL acceleratorprogramma’s aan start-ups in hun prototype- en scale-up fase.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-25T11:43:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.