Kabinet investeert 50 miljoen in start-ups

Dit artikel delen:
start-up

Het kabinet stelt in 2017 vijftig miljoen euro beschikbaar voor start-ups en scale-ups. Dit met het doel om hen sneller te laten groeien en knelpunten uit de start-upsector te laten verdwijnen. 27 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de versoepeling van de 'gebruikelijk-loonregeling'. De overige 23 miljoen wordt vrijgemaakt om in de start-ups te investeren. Dat maakt minister Kamp van Economische Zaken bekend.

Het kabinet heeft in samenwerking met de start-upsector gekeken naar aanvullingen op de huidige faciliteiten voor start-ups en het mkb. Nu maakt het bekend vanaf 2017 structureel vijftig miljoen euro beschikbaar te maken. Kamp hoopt hiermee de knelpunten in de start-upsector op te lossen.

De kabinetsinvestering bestaat uit twee onderdelen: 27 euro voor de versoepeling van de gebruikelijk-loonregeling. Daarmee wordt het belastbare loon van directeur-grootaandeelhouders van deze bedrijven in de eerste drie jaar na de start van de onderneming op het minimumloon gesteld, meent Kamp.

De overige 23 miljoen wordt gebruikt om, in samenwerking met private investeerders, te investeren in de start- en scale-ups. De overheid kan voor maximaal 50 procent mee-investeren.

Computable awards

Computable reikt sinds 2015 een award uit voor de beste Nederlandse start-up. Dit jaar zijn tien start-ups genomineerd: 112motion, Appromoters, Bomberbot, GitLab, GrannyGram, Quiver, Scyfer, StartMonday, TradeCast en Watermelon. Op maandag 13 juni 2016 gaat het stemproces van start.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-27T10:35:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.