Nederland scoort goed in start-upinvestering

Dit artikel delen:
start-up

Nederlandse ondernemingen scoren goed als het gaat om investeringen in start-ups. De Britse innovatiestichting Nesta en Startup Europe Partnership (SEP) stelden een ranglijst samen met de 25 beste bedrijven die in start-ups investeren. Zes plaatsen worden ingenomen door Nederlandse bedrijven, waarvan twee in de top drie: Rabobank (2) en Unilver (3). Technologiebedrijf Cisco werd uitgeroepen tot de nummer één.

De zogenaamde ‘Corporate Startup Stars’ rangschikt 25 toonaangevende (Europese) ondernemingen die investeren in (Europese) start-ups. Deze investeringen bestaan onder andere uit financiële bijdrages, begeleiding en wedstrijden. Dit jaar wordt de lijst vooral gevuld door banken en consultancy- en reclamebedrijven.

De achtkoppige jury riep Cisco uit tot nummer één, die met een speciale start-up-financieringstak opereert vanuit Londen. De top drie wordt aangevuld door twee Nederlandse bedrijven: Rabobank (2) en Unilever (3). In totaal zijn zes Nederlandse bedrijven vertegenwoordig in de top. Het betreft KPN (9), KPMG (11), Eneco (14) en KLM (18).

Startup Europe Summit

De lijst werd bekend gemaakt tijdens de Startup Europe Summit in Berlijn. Tijdens die bijeenkomst ontmoeten technologiebedrijven, start-ups, investeerders, corporate ondernemingen en beleidsmakers elkaar. Het doel is om bruggen te slaan, innovatie te bevorderen en om te versnellen.

Europe’s 25 Corporate Startup Stars 2016

 1. Cisco
 2. Rabobank
 3. Unilever
 4. Telefonica
 5. Virgin
 6. Orange
 7. Telecom Italia
 8. BBVA
 9. KPN
 10. EDP
 11. KPMG
 12. RBS
 13. WPP
 14. Eneco
 15. MSD
 16. Microsoft
 17. Sky
 18. KLM
 19. Accenture
 20. SAP SE
 21. EDF
 22. Diageo
 23. BMW
 24. PWC
 25. METRO

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-10T11:58:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.