Startupbootcamp start fintech en security-programma

Dit artikel delen:
Start-ups

De Amsterdamse start-up incubator Startupbootcamp komt met een nieuw ‘FinTech & CyberSecurity’-acceleratorprogramma. In een drie maanden durend programma moeten de tien geselecteerde start-ups, gespecialiseerd in onder meer blockchain, fraudedetectie en cloud-beveiliging, de it-beveiliging van de fintech-industrie naar een hoger niveau tillen. Diverse banken ondersteunen het programma.

Het ‘FinTech & CyberSecurity’-programma van Startupbootcamp is bedoeld voor fintech- en cybersecurity-start-ups. Zij moeten zich bezig houden met betalingsoplossingen, kapitaalmarkten, vermogensbeheer, alternatieve financiering, identiteitsmanagement, data- en gedragsanalyse, fraudedetectie, cloud-beveiliging en encryptie.

Het acceleratorprogramma van drie maanden gaat in januari 2017 van start. In totaal kunnen tien start-ups deelnemen aan dit programma. Zij krijgen een eigen kantoorruimte, worden gekoppeld aan mentoren en krijgen toegang tot een netwerk van industriepartners, investeerders en venture capital fondsen. Bovendien ontvangen ze vijftienduizend euro en krijgen ze toegang tot financiering, bijvoorbeeld in de vorm van een converteerbare lening. Rabobank, ING, ABN Amro, SNS Bank, PwC, NN Group, Delta Lloyd en Athlon ondersteunen dit programma.

Michael Dooijes gaat het fintech en cybersecurity-programma van Startupbootcamp in Amsterdam leiden. Hij was de afgelopen jaren bij de incubator betrokken als mentor en partner in de fintech-programma’s in Londen en New York en het e-commerce programma in Amsterdam. Daarvoor was hij lid van de Innovation Board van Rabobank en ceo van MyOrder, het mobile commerce-bedrijf van de bank.

Startupbootcamp opende vijf jaar geleden zijn Amsterdamse vestiging en heeft naar eigen zeggen ruim tachtig start-ups geholpen. Daarvan is 92 procent nog actief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-06T11:59:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.