Nederland ICT nomineert start-ups innovatieprijs

Dit artikel delen:
award

De fintech start-up Bunq, de eHealth start-up XtraEye en GDI Foundation, een non-profitorganisatie van ethische hackers, zijn genomineerd voor de Digital Impact Award 2016. Die prijs wordt op 8 september 2016 uitgereikt door branchevereniging Nederland ICT en Electronic Commerce Platform (ECP).

Branchevereniging Nederland ICT en ECP organiseren op 8 september 2016 de Avond van de Digitale Economie. Tijdens deze avond worden drie awards uitgereikt: de ICT Personality Award, de ICT Milieu Award en de Digital Impact Award. Die laatstgenoemde award wordt uitgereikt aan een project of organisatie die ‘door middel van een ict-toepassing een zichtbare impuls geeft aan de digitale economie of een aantoonbaar positief effect heeft op mens en maatschappij’. De partijen maken nu de nominaties voor deze innovatieprijs bekend. Het betreft Bunq, GDI Foundation en XtraEye.

Fintech, cybersecurity en zorg

De fintech start-up Bunq is een bank die alleen bestaat als app. Gebruikers kunnen betalingen doen of ontvangen, betalen met iDeal en rekeningen delen. Het beschikt daarvoor over een bankvergunning.

GDI Foundation is een Nederlandse non-profitorganisatie van ethische hackers die het internet veiliger willen maken. Zij begonnen begin 2016 met ‘Project 366’. In dat project worden kwetsbaarheden en risico’s opgespoord op basis van responsible disclosure. Inmiddels staat de teller op honderden potentiële datalekken, verdeeld over 35 landen.

De eHealth start-up XtraEye biedt een polsband voor valdetectie bij ouderen. Deze polsband beschikt daarnaast over een paniekknop, waarbij kinderen of andere mantelzorgers automatisch telefonisch worden gewaarschuwd. Zij kunnen dan via hun smartphone of tablet live via camera’s in de woning meekijken. De camera’s worden pas ingeschakeld bij een valdetectie of paniekmelding.

Drie awards

Naast de Digital Impact Award worden nog twee prijzen uitgereikt. Het gaat om de ICT Personality Award, de ICT Milieu Award. De ICT Personality Award is een eerbetoon van de Nederlandse ict-sector aan een persoon uit bedrijfsleven, overheid, politiek of wetenschap met uitzonderlijke verdiensten voor de ontwikkeling of toepassing van ict. De ICT Milieu Award wordt uitgereikt aan 'de meest innovatieve en aansprekende ict-toepassing van 2016 op het gebied van energiebesparing, recycling en reductie van grondstoffengebruik'. Voor deze prijzen zijn nog geen genomineerden bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-18T11:42:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.