SciSports doet mee aan Silicon Valley programma

Dit artikel delen:
Amerikaanse vlag

De scale-up SciSports, data-analist van voetbalwedstrijden, is geselecteerd voor de tweede editie van Startup Europe Comes to Silicon Valley (SEC2SV). Dat programma helpt Europese scale-ups en start-ups om in de Verenigde Staten voet aan de grond te krijgen. EIT Digital en Mind the Bridge hebben in totaal achttien Europese bedrijven geselecteerd.

Het Startup Europe Comes to Silicon Valley (SEC2SV)-programma vindt in de week van 12 september plaats in San Francisco. In totaal zijn achttien Europese start-ups geselecteerd. De ceo’s van deze technologiebedrijven presenteren hun verhaal en ontmoeten mensen en bedrijven als Google, Microsoft en Pinterest. Die bedrijven kunnen hulp bieden bij de verkoop, financiering of een samenwerking aan gaan.

SciSports

SciSports helpt professionele voetbalorganisaties met het begrijpelijk en inzichtelijk maken van data. Via data-intelligentie kunnen clubs onder meer op een wetenschappelijke manier spelers scouten of de prestaties van spelers analyseren. De scale-up heeft meer dan 1,35 miljoen euro aan investeringen opgehaald, beschikt over 41 medewerkers en is actief in zeven landen. Het heeft naar eigen zeggen een groot aantal Eredivisieclubs als klant. Het is als Nederlandse onderneming geselecteerd voor het SEC2SV-programma.

Giels Brouwer, oprichter en ceo van SciSports, is trots dat SciSports de Nederlandse startup-scene mag vertegenwoordigen tijdens het SEC2SV-programma. ‘Knappe koppen van over heel de wereld komen hier bijeen. Met onze dienst BallJames kunnen wij realtime 3D data genereren uit videobeelden van voetbalwedstrijden. Silicon Valley is op dit gebied dé plek om te leren van de besten ter wereld. We hopen op het event dan ook nieuwe partners te vinden die ons kunnen helpen met internationale uitbreiding en zoeken partners met expertise in deep learning, computer vision, sports analytics of media.’

SEC2SV

De Startup Europe Comes to Silicon Valley (SEC2SV) is een initiatief van EIT Digital en Mind the Bridge. EIT Digital is een Europese educatieve en ondernemingsgerichte organisatie die de digitale transformatie van Europa wil stimuleren. Dit met het doel de economische groei en de kwaliteit van leven in Europa te verbeteren. Mind the Bridge is gevestigd in Silicon Valley en helpt bedrijven en investeerders om te groeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-25T08:45:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.