Keadyn en VenTech steken 1,1 miljoen in Crobox

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

De Amsterdamse start-up Crobox ontvangt 1,1 miljoen euro aan financiering in een eerste investeringsronde. Deze ronde werd geleid door Martijn Don, managing partner bij investeringsmaatschappij Keadyn. Andere investeerders zijn het Europese investeringsfonds VenTech en een groep vermogende particulieren. Crobox biedt zogeheten persuasion analytics-technologie en zet de investering in voor de doorontwikkeling van het product en een uitbreiding van het team van achttien man.

Crobox biedt 'persuasion as a service'. Deze technologie helpt bedrijven om het koopgedrag van online bezoekers te beïnvloeden. Dit doet het door een combinatie van machine learning en psychologie. Het rekent T-Mobile, Rakuten en Under Armour tot zijn klantenbestand.

Rodger Buyvoets, ceo bij Crobox vertelt dat het bedrijf met deze financiering van 1,1 miljoen euro de groei kan doorzetten en internationaal kan opschalen. Hiervoor maakt het gebruik van het netwerk en de ervaring in de branche van zijn investeerders. Dat zijn Keadyn, VenTech en een groep vermogen particulieren (industry angels). 

Buyvoets laat weten dat Crobox een plan heeft opgesteld voor de komende achttien maanden. Hier staat onder meer een uitbreiding naar Berlijn in. De start-up opereert nu nog vanuit Amsterdam en opent deze maand een tweede kantoor in Londen. Er werken achttien mensen bij het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-01T09:00:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.