Twee investeerders stappen in Outsourcing Hub

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

Outsourcing Hub, een online platform voor it-dienstverleners, uitbesteders en hun adviseurs, heeft een niet nadere omschreven investering van twee particuliere investeerders gekregen om het platform sneller uit te bouwen. Het extra kapitaal zal worden gebruikt voor softwareontwikkeling, verkoop en business development.

Henk Pater, algemeen directeur van Outsourcing Hub, is blij met de kapitaalinjectie van de investeerders na eerst alles anderhalf jaar op eigen kracht te hebben gedaan. ‘De focus ligt op verdere groei. Eerst in Nederland, maar samen met de investeerders zijn we ook al naar de volgende stappen aan het kijken.’ Het grootste deel van de investering wordt gebruikt voor softwareontwikkeling van het platform. Daarnaast wordt het budget gebruikt om extra verkopers aan te trekken alsook te investeren in business development.

Outsourcing Hub is begin 2015 opgericht door it-consultant Pater en de Ierse wiskundige Patrick O’Malley. Het bedrijf telt momenteel zeven medewerkers en is gevestigd in Amsterdam. Met behulp van zelfontwikkelde algoritmes brengt Outsourcing Hub vraag en aanbod in de ict-sector op slimme wijze bij elkaar. Met een actueel overzicht van de deelnemende it-dienstverleners, die zelf hun gegevens bijhouden, kan het systeem via zoek- & vergelijkcriteria uitbesteders en dienstverleners aan elkaar koppelen. Data worden pas zichtbaar voor een klant als er sprake is van een match.

Matching

Maar het is ook mogelijk om op basis van vertrouwelijke informatie van zowel de uitbesteder als de dienstverlener accurater te matchen. Deze aanpak maakt het ook mogelijk om al in een eerder stadium het systeem in te zetten om het selectieproces beter voor te bereiden. En om bijvoorbeeld via online interactie bij dienstverleners extra informatie op te vragen, of juist om ‘offline’ de interactie op te zoeken en de kans op een relatie in een eerder stadium te onderzoeken.

Door deze benadering wordt zowel het risico op mismatches tussen vraag en aanbod als het missen van goede matches geminimaliseerd, stelt Pater. Outsourcing Hub telt inmiddels zo’n tachtig aangesloten it-dienstverleners; ook maakt een twintigtal sourcingadviseurs gebruik van het platform.

Investeerders

De beide investeerders, die samen zo’n tien procent van de aandelen krijgen, hebben ervaring in en affiniteit met ict en zijn ingestapt omdat ze geloven dat Outsourcing Hub het uitbestedingsproces inzichtelijker en efficiënter maakt. ‘Outsourcing is een complexe materie met niet altijd tevreden partijen. Outsourcing Hub biedt in onze ogen de mogelijkheid om de uitbestedende organisatie wel bij de juiste partij uit te laten komen. Het gaat om hooggekwalificeerde matching. Het bedrijf wil niet zoals menig andere ‘lead generation’-partij alle mogelijke deals per se langs het platform laten lopen’, zegt een van de twee investeerder, die anoniem wil blijven, in een telefonische toelichting.

Hij stelt dat het concept al aanslaat. ‘Er is tractie, er zijn klanten en er is al een aantrekkelijke omzet. Wij stellen kapitaal beschikbaar om de verkoop te versterken en het platform schaalbaarder te maken voor verdere groei.’

Anoniem

De mede-investeerder zegt dat het platform ook bedoeld is voor grote partijen. Naast bedrijven maken overheden ook al gebruik van Outsourcing Hub. ’Het grote voordeel als uitbesteder is dat je veel meer zelf kan sturen, desnoods anoniem. Stel je hebt een goede relatie met je ict-partner maar je wilt wel een keer zijn prestaties vergelijken met die van de concurrentie, of je overweegt de interne ict uit te besteden, maar wilt daar nog geen melding van maken vanwege de te verwachten onrust, dan biedt zo’n platform uitkomst.’

Dat Outsourcing Hub een bedreiging kan vormen voor adviesbedrijven die normaliter uitbestedingstrajecten begeleiden, vindt hij niet. ‘Die kunnen via ons platform ook aan opdrachten komen en gebruiken onze database als informatiebron.’ 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-02T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.