ABP investeert 300 miljoen extra in start-ups

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

Pensioenfonds ABP gaat op veel grotere schaal investeren in Nederlandse start-ups. Het grootste pensioenfonds van Nederland heeft driehonderd miljoen extra vrijgemaakt voor investeringen in beginnende bedrijven met ‘vernieuwende ideeën en technologieën’, zo meldt het FD.

ABP brengt het geld onder bij investeringsfonds Inkef Capital. Deze durfinvesteerder ontving eerder al tweehonderd miljoen van het pensioenfonds voor ambtenaren. Inkef stak het geld onder meer in bloemenservice Bloomon, in 3D-printbedrijf Shapeways en in start-up NightBalance, dat een ‘digitale slaaptrainer’ tegen snurken verkoopt. 

Bijdrage aan kenniseconomie

Bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool van het ABP onderstreept dat het met zijn investering een bijdrage wil leveren aan de Nederlandse kenniseconomie. Inkef richt zich voornamelijk op start-ups uit Nederland. Prins Constantijn van Oranje roept in zijn rol van speciale gezant van StartupDelta andere pensioenfondsen op het voorbeeld van ABP te volgen. ‘Ik moedig andere institutionele beleggers aan een soortgelijke rol te spelen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-08T10:34:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.