Start-up Storro introduceert Dropbox-alternatief

Dit artikel delen:

De start-up Storro uit Hengelo heeft zijn eerste gelijknamige product geïntroduceerd. Het gaat om een applicatie waarbij gebruikers zelf een netwerk creëren met locaties voor dataopslag. De bestanden worden versleuteld, opgeknipt en verspreid opgeslagen. Dit stelt gebruikers naar eigen zeggen in staat om de macht over informatie te behouden en veilig en privé samen te werken.

Storro meent dat de cloud als probleem heeft dat het om een gecentraliseerde architectuur gaat die onrechtmatige overheid surveillance, bedrijfsspionage en grote datalekken vergemakkelijkt. Vier jaar geleden begon het met de ontwikkeling van een product om de gevaren van de cloud te ondervangen. Dat deed het in opdracht van de Nederlandse overheid en het Nederlandse bedrijfsleven.

Het heeft nu een gelijknamige applicatie geïntroduceerd waarbij data niet bij een derde partij wordt opgeslagen, zoals een cloud provider, maar in een eigen netwerk. Vervolgens wordt de data versleutelt, in stukjes geknipt en verspreid opgeslagen op zelf gekozen locaties. Dat garandeert naar eigen zeggen de volledige privacy voor vertrouwelijke informatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Alternatief voor Dropbox is altijd een vooruitgang. Alleen genoemde oplossing is naar mijn mening veelte beperkt voor bedrijven die volledige controle willen hebben over hun bestanden. Ook mijn bedrijf zocht een alternatief voor Dropbox Business en kwamen uit bij www.vBoxxCloud.nl dit product wordt gehost door een Nederlands bedrijf en heeft zoveel mogelijkheden ik raad het echt iedereen aan die een veilig alternatief zoekt...

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-26T11:29:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.