UtrechtInc werft zes nieuwe start-ups

Dit artikel delen:
start-up

UtrechtInc werft zes nieuwe start-ups binnen twee programma’s. Het betreft Happi, uCrowds, LeanLibrary, SensorFact, Bolas en eCase Studies. De deelnemers krijgen toegang tot kennis, workshops en experts van de Utrechtse start-up incubator.

Happi biedt HIV-patiënten via een applicatie continu inzicht in hun ziektedata. Dit met het doel om zo hun autonomie te bevorderen. De software van uCrowds simuleert mensenmassa’s om de veiligheid tijdens grootschalige events te waarborgen. LeanLibrary biedt gebruikers van (universiteits)bibliotheken toegang tot databases met wetenschappelijk materiaal. Deze drie start-ups zijn geselecteerd voor het half jaar durende Science Venture-programma. Dat is bedoeld voor onder meer wetenschappelijke onderzoekers die hun product naar de markt willen brengen. 

SensorFact, Bolas en eCase Studies stromen de tiende editie van de Pressure Cooker in. Deze start-ups werken in vier maanden naar een schaalbaar businessmodel, voldoende gebruikersaantallen, betalende klanten, een werkend prototype en een complementair team met passende bedrijfscultuur.

SensorFact levert software voor procesoptimalisaties bij het industriële mkb. Dit moet een besparing op de operationele kosten opleveren zonder initiële investeringen. De project- en researchtool van Bolas filtert, bewaart en deelt de meest relevante en betrouwbare bronnen uit Google en databanken voor studenten. Tot slot ontwikkelt eCase Studies interactieve simulaties en augmented- en virtual reality software voor het onderwijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-03T15:10:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.