Sogeti richt start-up Ignation op

Dit artikel delen:
start-up

Ict-dienstverlener Sogeti heeft een nieuw bedrijf in de markt gezet. De start-up met de naam Ignation richt zich op de ontwikkeling van open source- en cloudtoepasssingen op het snijvlak van ict en marketing. Het gaat bijvoorbeeld om apps, IoT-toepassingen en online concepten voor verzekeraars en organisatoren van evenementen.

Ignation heeft twintig ontwikkelaars, designers en marketeers in dienst. Zij richten zich in zelfsturende teams op maatwerk zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van een jongerenconcept voor een verzekeraar, een app voor theaterfestivals, slimme internetsensoren voor financiële dienstverleners, een marketinganalysetool en de website voor een internationaal tennistoernooi.

Het bedrijf heeft vestigingen in Utrecht en Amsterdam en breidt binnenkort verder uit naar Eindhoven en Stockholm. 'Geen maatpakken, maar wel werk op maat tegen een vaste prijs', licht directeur Rolf Craenen toe. Hij stelt dat innovatie de drijfveer is en risico’s gedeeld worden met klanten.

Volgens Sogeti heeft Ignation de typische kenmerken van een ‘digital start-up’ en worden die gecombineerd met de continuïteit en kennis van een internationale ict-dienstverlener. Piet Wybe Wagter, ceo van Sogeti: 'Daar waar wij goed de weg weten in complexe ict-omgevingen bij grootzakelijke organisaties, is Ignation prima uitgerust voor mkb-bedrijven of marketeers van grotere organisaties die op zoek zijn naar digitale producten of diensten waarmee ze het verschil in de markt kunnen maken.'

Aantrekkelijk op de arbeidsmarkt

Volgens Wagter zorgt het zelfstandige Ignation ervoor dat ook Sogeti aantrekkelijker wordt op de arbeidsmarkt. 'Jonge ict-professionals die creativiteit en vakmanschap in hun genen hebben, krijgen de keuze uit twee bedrijven die actief zijn voor twee verschillende doelgroepen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Bij de KvK is er geen bedrijf met de naam "Ignation" bekend. En als je zoekt op het KvK nummer dat op de website staat, kom je gewoon bij Sogeti terecht.

Kennelijk heeft Sogeti dus een nieuwe afdeling opgezet en willen ze graag meedoen met de 'Start-up' hype. Maar het is toch echt geen zelfstandig bedrijf, laat staan een start-up. Het is gewoon een onderdeel van Sogeti dat geheel en al onder de verantwoordelijkheid van Sogeti valt. Het is wel te merken dat er vooral marketeers in die Sogeti-afdeling werken....

Beste Jelle
De KvK registratie is inderdaad nog niet geregeld.
Binnen afzienbare tijd staat Ignation geregistreerd bij de KvK in Utrecht.
Dank voor je scherpe reactie,
Rolf Craenen

Het lijkt me dus inderdaad geen start-up, maar een afdeling van Sogeti als zelfs dat nog niet geregeld is (maar wel al huur/arbeidscontracten etc getekend zijn.. met Sogeti). Geeft verder niet, laat alleen maar zien dat organisaties graag meedoen met een hype en dat de marketing in elk geval op orde is.

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-19T10:13:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.