ULU krijgt investering en koopt Velio

Dit artikel delen:

Het Eindhovense telematicabedrijf ULU neemt hardwareleverancier Velio Technologies over. Deze fabrikant uit het Chinese Shenzhen levert de ULU-dongels. Om de verdere groei te financieren heeft de ‘connected car-start-up’ bovendien een extra investering opgehaald van omstreeks één miljoen euro.

Investeerders zijn het regionale investeringsfonds Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en ondernemer Christian Kerssens. Deze ondernemer, tevens oprichter van Velio, wordt de nieuwe algemeen directeur van ULU. BOM was investeerder van het eerste uur, net als High Tech XL en Beltec; vorig jaar gaf de Chinese Fang Group een kapitaalinjectie in ruil voor een aandelenpakket.

Naast de overname zet ULU het groeigeld in voor de ontwikkeling van een nieuwe productlijn. Een belangrijke eerste stap die het bedrijf gezet heeft, is het verkrijgen van het Keurmerk Ritregistratiesystemen. Daarmee voldoen de ritgegevens die ULU voor de gebruiker verzamelt aan de eisen van de Belastingdienst. In navolging daarvan lanceert ULU twee nieuwe producten: Ritregistratie MKB en Ritregistratie ZZP, toegespitst op de verschillende groepen gebruikers die baat hebben bij gebruik van de dongel en de bijbehorende app.

Dongel

Het telematicabedrijf uit Eindhoven levert een 'connected car'-oplossing waarmee het rijgedrag van bestuurders kan worden geanalyseerd. Onder het dashboard wordt een dongel aangebracht die in contact staat met de ULU-cloud. Met behulp van gps en sensoren wordt het rijgedrag van de chauffeur in kaart gebracht, tot het parkeren aan toe. Daarna kunnen de vergaarde data met behulp van analysesoftware worden verrijkt met locatie-informatie, weerberichten en andere bruikbare gegevens die de bestuurder en andere partijen (bijvoorbeeld werkgever, verzekeraar, leasemaatschappijen) inzicht verschaffen in risicovol rijgedrag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-26T15:47:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.