Opnieuw start-ups gezocht voor Rotterdamse haven

Dit artikel delen:

Havenaccelerator PortXL gaat na een succesvolle eerste editie vanaf 1 november opnieuw op zoek naar start-ups die zich focussen op de Rotterdamse haven.

Vorig jaar werd PortXL geïntroduceerd, een start-up programma specifiek gericht op havens. Meer dan honderdtachtig mentoren en partners (zoals Van Oord, Havenbedrijf Rotterdam, EY, Erasmus Centre for Entrepreneurship, Vopak, Damen, Uniper, First Dutch, Rabobank, Boskalis en InnovationQuarter) boden twaalf start-ups de kans om hun technologieën tot een hoger niveau te tillen. Van de twaalf beginnende bedrijven heeft de helft een klantcontract getekend.

PortXL is een honderd dagen durend programma waarin tien tot twaalf geselecteerde start-ups gecoacht worden door mentoren om hun concepten een goede start te geven. Start-ups krijgen de kans om in twee maanden tijd hun technologieën te pitchen aan tweehonderdvijftig havenprofessionals en meer dan twintig ceo’s.

Aanmelden

Op dit moment is PortXL op zoek naar de tien meest kansrijke havengerelateerde start-ups ter wereld voor het 2017-programma. De organisatie selecteert teams met disruptieve, opschaalbare business proposities, die binnen een jaar geïntroduceerd kunnen worden. De focus ligt hierbij op transport en logistiek-, energie-, chemie en raffinaderij- en maritieme sectoren. Op 22 juni 2017 presenteren deze start-ups zich op het eindevenement Shakedown. Aanmelden kan via www.portxl.org

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-31T11:13:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.