BOM en Lumo Labs investeren in VRee

Dit artikel delen:
Virtual reality

De Eindhovense virtual reality (vr) startup VRee, krijgt een investering van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en start-up accelerator Lumo Labs uit Eindhoven. Het gebruikt het geld voor de productontwikkeling, marketing en verkoopactiviteiten en om programmeurs en visueel ontwerpers aan te trekken. Hoeveel de gulle gevers in het bedrijf pompen is niet bekend gemaakt.

VRee ontwikkelt een platform dat realtime full-body tracking in vr mogelijk maakt. Daarvoor werkt het met vr-accessoires als motion-capture pakken, headsets, controllers en handschoenen. Deze technologie is bedoeld voor zogenaamde ‘Active VR eSports’ en toepassingen op het gebied van gaming, training en simulatie. De start-up wil volgend jaar zijn technologie aanbieden in de vorm van een software development kit. Dit zodat zij de vr-ervaring van hun gebruikers kunnen verbeteren. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-25T11:01:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.