Premier Rutte proost op succes start-ups Yes!Delft

Dit artikel delen:
Samenvoegen

Twee start-ups van de tech-incubator Yes!Delft hebben een samenwerking aangekondigd. Het betreft een nieuwe samenwerking tussen Parapy en vliegtuigbouwer Fokker. Nerdalize verlengt zijn samenwerking met energiebedrijf Eneco. Minister-president Mark Rutte proostte mee op deze successen.

Yes!Delft gaf op woensdag 7 december 2016 een update over de innovaties van de deelnemende techbedrijven. De incubator liet weten dat twee start-ups een samenwerking zijn gestart. Zo werken ParaPy en Fokker samen om de duur van de ontwikkelingsfase van complexe vliegtuigonderdelen terug te brengen. Dat willen ze realiseren via automatisering en simulatiesoftware.

Een tweede samenwerking is die tussen Nerdalize en Eneco. De partijen hebben eerder een pilot uitgevoerd en verlengen nu hun samenwerking om een duurzamer en betaalbaarder alternatief voor traditionele cloud providers te ontwikkelen. Daarnaast willen ze Nederlandse huishoudens voorzien van gratis duurzame restwarmte.

Premier Rutte was ook aanwezig bij de update en proostte mee op de behaalde successen. Daarnaast ontmoette hij de oprichters van andere deelnemers, waaronder IMSystems, Somnox, SeaState5, Bolt Mobility, MG Aubel en Mapiq. Rutte opende in 2005 het allereerste gebouw van Yes!Delft en in 2015 was hij aanwezig bij het tienjarig jubileum.

Yes!Delft

Yes!Delft staat als incubator op nummer vier in Europa. Het claimt dat er ruin 180 bedrijven actief zijn in meer dan 75 landen. Dat is goed voor dertienhonderd arbeidsplaatsen. In 2016 zijn negentien bedrijven toegelaten tot het incubatieprogramma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-08T11:58:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.