Studytube ontvangt 2 miljoen van Vortex en henQ

Dit artikel delen:
Investering

De Amsterdamse scale-up Studytube heeft twee miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald bij investeringsmaatschappijen Vortex Capital Partners en henQ. Met het geldbedrag wil zij het leerplatform voor medewerkers verder ontwikkelen.

Studytube claimt een Netflix voor bedrijfstrainingen te zijn. De startup biedt een medewerker ontwikkelingsplatform waar 25.000 online, blended (mix tussen online en klassikale) en klassikale trainingen worden aangeboden. Deze zijn uit te breiden met bedrijfsspecifieke trainingen. Hiermee kunnen organisaties interne opleidingen aanbieden en beheren én het leerproces van de medewerkers monitoren.

In 2013 ontving Studytube één miljoen dollar van de Canadese investeringsmaatschappij Redcrest en de Rotterdamse investeerder henQ. Nu ontvangt het twee miljoen euro van henQ en de Amsterdamse Vortex Capital Partners. Dit gebruikt de scale-up voor zijn productontwikkeling.

Studytube

Studytube is in 2012 opgericht door Homam Karimi. De startup bood toen een online studiecoach voor rechten- en economiestudenten. Inmiddels biedt het een leerplatform voor medewerkers met tweehonderdduizend gebruikers. Het rekent de Hogeschool Utrecht, Manpower Group, BMC, Crédit Agricole en Zorg en Zekerheid tot zijn klanten. Studytube is gevestigd in Amsterdam en beschikt over ruim veertig medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-20T09:18:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.