Startups meest tevreden over verkiezingsuitslag

Teamleader ondervraagt Nederlandse mkb’ers dag na verkiezing

Dit artikel delen:
start-up

Van de Nederlandse ondernemers zijn vooral de eigenaren van startups te spreken over de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen: zestig procent is (zeer) tevreden met de uitslag. Van deze groep verwacht slechts een kwart dat de regeldruk voor het bedrijf gaat toenemen in de komende kabinetsperiode. Dit wordt duidelijk uit onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Teamleader, onder Nederlandse mkb’ers. Op de dag na de verkiezingen, donderdag 16 maart, zijn 251 ondernemers ondervraagd over de verkiezingsuitslag.

In tegenstelling tot startups zijn scale-ups een stuk minder positief; slechts 39 procent was (zeer) tevreden met de verkiezingsuitslag. Scale-ups bestaan tussen de drie en vijf jaar en hebben een minimale groei van twintig procent in werknemers of omzet. Zij zijn tevens de grootste groep die bezorgd is over de toenemende regeldruk (41 procent).

Ook ervaren ondernemingen (bestaan vijf jaar of langer) zijn ondervraagd. Deze ondernemers reageren gematigd als het gaat om de uitslag. De helft van hen geeft aan (zeer) tevreden te zijn met de verkiezingsuitslag.

Investeringsklimaat

Ten slotte heeft Teamleader onderzoek gedaan naar de verwachtingen van ondernemers als het gaat om het investeringsklimaat. Bijna een op de vijf mkb’ers denkt dat verkiezingsuitslag een negatief effect heeft op hun investeringsvermogen (19 procent), 43 procent denkt van niet en 38 procent is neutraal.

‘Het reduceren van de regeldruk voor ondernemers was de laatste weken een hot topic’, zegt Rob Klijsen, countrymanager bij Teamleader Nederland. ‘Sterker nog, het was een belangrijk thema tijdens de campagnes van politieke partijen. Terecht, want ondernemers willen het allerliefst bezig zijn met hun corebusiness. Mkb’ers bloeien en groeien als ze bezig zijn met de innovatie en ontwikkeling van hun bedrijf.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-24T10:45:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.