Bomberbot haalt 750.000 op bij Social IV

Dit artikel delen:
Bomberbot

Bomberbot ontvangt 750.000 euro aan groeikapitaal van investeringsfonds Social Impact Ventures (Social IV). Hiermee komt de Amsterdamse startup uit op een totaal van 1,2 miljoen euro in de afgelopen twee jaar. Het bedrag komt ten goede aan productontwikkeling en internationale uitbreiding.

Bomberbot leert leerlingen tussen de acht en twaalf jaar spelenderwijs de basisbeginselen van programmeren. Ook leren de kinderen begrijpen wat technologie en digitalisering betekenen in de wereld om hen heen. Het Amsterdamse bedrijf begeleidt leerkrachten en basisscholen bij het integreren van haar methoden in bestaande lesprogramma’s.

In de afgelopen twee jaar ontving de startup investeringen van een groep angels, onder wie investeerders Jacques Eijkens (voormalig ceo Malmberg), Joost Bazelmans, Janneke Niessen, Lu Wang, Edward Nijgh en Job Caljé. Nu haalt het 750.000 euro op bij het Amsterdamse Social IV. Hiermee wil Bomberbot haar product verder ontwikkelen en internationale uitbreiden.

Social IV investeert op het gebied van onderwijs. Warner Philips, partner bij het investeringsfonds, vertelt dat de investering is ingegeven door de prijzenswaardige toegankelijkheid en beschikbaarheid van de software en programma’s. ‘Leraren hebben geen specifieke kennis nodig om kinderen optimaal les te geven. Aangezien het product via het reguliere basisonderwijs wordt aangeboden, is het voor alle kinderen bereikbaar.’

Bomberbot wordt gebruikt door tachtigduizend kinderen. In de komende vijf jaar moet dat aantal uitgebreid zijn tot meer dan een miljoen leerlingen wereldwijd. Het bedrijf Bomberbot is actief in Nederland en Finland en heeft pilots lopen in de Verenigde Staten, Hong Kong en Canada.

Startup van het Jaar

In 2016 werd Bomberbot genomineerd voor de Computable Award 'Nederlandse startup van het Jaar'. Bent of kent u een startup die dit jaar in aanmerking komt voor deze prijs? Doe hier uw voordracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-29T14:48:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.