Zorgplatform Cubigo haalt vier miljoen op

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

De Limburgse scale-up Cubigo heeft bij een nieuwe investeringsronde vier miljoen euro opgehaald. Een groot deel van dat bedrag komt van de Vlaamse serie-investeerder Urbain Vandeurzen. Daarnaast stapt ook het Nederlandse Transvision in.

Cubigo is een interactief online platform met eenvoudige toegang tot allerlei producten, diensten en toepassingen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Denk hierbij aan het bestellen van maaltijden, ontvangen van medicatieherinneringen, maar ook een communicatieschrift om te delen met de mantelzorger. Het bedrijf heeft vestigingen in België, Nederland en de Verenigde Staten.

Begin 2016 startten KBC en Cubigo een samenwerking onder de naam Happy@Home waarbij huishoudhulp, klusjes- en andere comfortdiensten via het platform kunnen worden aangevraagd. In het najaar ging Cubigo een partnership aan met CM, het grootste ziekenfonds van België. ‘In Nederland spelen de gemeenten dan weer een belangrijke rol in de zorg’, zegt medeoprichter Peter Willems. ‘Onder meer de gemeente Ede biedt het Cubigo-platform aan haar inwoners met een zorgnood. Ook bleek Transvision met 400.000 klanten in vervoer dé perfecte strategische partner om in contact te komen met nieuwe gebruikers.’ Daarnaast werden ook in de V.S. al enkele projecten opgezet, onder andere met Brookdale, grootste senior care provider van Amerika.

Met het geld dat nu werd opgehaald, moet de internationale expansie van Cubigo verder uitgebouwd worden. Het bedrijf ziet kansen in de hele wereld. ‘We krijgen voortdurend vragen uit Canada, Zwitserland, Singapore, en zo verder’, zegt ceo Geert Houben. ‘Potentieel genoeg dus. Onze nieuwe investeerders zullen in deze internationale groei ook een erg belangrijke rol spelen. Urbain Vandeurzen biedt veel ervaring op dat vlak. ‘Smart money’ dus.’

Urbain Vandeurzen is de oprichter en voormalige ceo van het Leuvense technologiebedrijf LMS. Aan de verkoop van zijn onderneming aan Siemens, in 2012, hield hij een paar honderd miljoen euro over, geld dat hij nu investeert in verschillende bedrijven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-16T14:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.