Startups gezocht voor nieuw kantoorpand Delfzijl

Dit artikel delen:

Stefan van der Meulen (links) en Jan Mooi bij het kantoor in Delfzijl

In navolging van de stad Groningen krijgt Delfzijl een bedrijfsverzamelgebouw waar jonge ict-bedrijven en zzp’ers zich kunnen vestigen. Het gaat om het oude gebouw van het vroegere Havenschap Delfzijl, waarvan de derde en vierde verdieping beschikbaar zijn. De etages zijn in bezit van it-onderneming Mijnbedrijfook uit Woldendorp die de overige vierkante meters wil verhuren.

‘Zelf zijn wij nu als eerste ict-bedrijf in dit pand gevestigd. Maar ik hoop dat dat zorgt voor een aanzuigende werking. Want om ict te ontwikkelen, hoef je dus heus niet meer in Amsterdam te zitten. Groningen kan ook prima. En Delfzijl voortaan ook’, aldus Mijnbedrijfook-eigenaar Stefan van der Meulen.

Aan Computable vertelt Van der Meulen dat er nu nog zo’n 75 vierkante meter beschikbaar is. ‘Er zijn nu in totaal zo’n tien bedrijven en zelfstandigen gevestigd. Ik vind het een meerwaarde als jonge ict’ers zich bij ons willen vestigen. Er is namelijk veel talent in de regio dat nu nog onzichtbaar op de zolderkamer zit.’

Jan Mooi, bedrijfsadviseur bij Eemsdelta\EZ, het economisch bureau van de gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum, is blij dat het gebouw een nieuwe invulling krijgt. 'De gemeente Delfzijl had eigenlijk plannen om het af te breken, maar dat vonden wij zonde. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar partijen die erin willen investeren en het een nieuwe toekomst willen geven’, aldus Mooi.

Big Building

Mooi noemt het pand een ‘miniversie’ van de zogenaamde The Big Building in Groningen. In dit oude PostNL-pand, gesitueerd achter het hoofdstation, zijn Groningse startups gevestigd en vinden ook hackathons plaats. Zo vormde het pand van 10 tot 12 februari 2017 het decor van de Dutch Blockchain Hackathon 2017. Tijdens de hackathon lanceerden tientallen teams prototypes voor nieuwe toepassingen op de blockchain. De honderden deelnemers werden gefaciliteerd met razendsnel internet en de nieuwste technologie van partijen als Microsoft, IBM, Ethereum en BigchainDB.

Het gebouw in Groningen wordt overigens verkocht aan de gemeente Groningen en gaat naar verwachting in 2019 tegen de vlakte. Waar Groningse it-bedrijven zoals startup Almanapp dan heen kunnen, is nog onbekend.

Mooi: ‘Big Building en de gemeente Groningen zijn volop in overleg over de toekomst. Er zijn nog een aantal opties, maar zeker is dat de gemeente de Big Building in de regio wil houden, het heeft absolute meerwaarde en biedt uitstraling aan de regio.’

Mooi vertelt ook dat Big Building-initiatiefnemer en vastgoedondernemer Ralph Steenbergen contact heeft met Delfzijl om te kijken wat de mogelijkheden zijn in deze regio voor een tweede ‘Big Building’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-29T11:48:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.