Prins Constantijn met 53 startups naar CES 2018

Dit artikel delen:
Prins Constantijn van Oranje

Startup-ambassadeur Prins Constantijn reist met 53 Nederlandse startups naar de Consumer Electronics Show (CES) 2018 in Las Vegas. Tijdens die techbeurs, die van 9 tot 12 januari 2018 plaatsvindt, wordt een Nederlands paviljoen opgetuigd waar startups zich presenteren voor internationaal publiek.

Prins Constantijn, die de belangenorganisatie StartupDelta Nederland vertegenwoordigd, is tijdens de beurs aanwezig. Op het paviljoen presenteren 53 bedrijven zich binnen verschillende thema's. Dat zijn onder meer: robotisering en 3d-printen, smartcity-toepassingen en mobiliteit, av, vr en gaming, consumententech, cybersecurity, gezondheid en welzijn, high-end audio en technologie voor kinderen.

Onder de Nederlandse startups zijn bedrijven die ongeveer drie jaar bestaan en nog weinig omzet behalen uit hun oplossingen. In deze lijst staat het overzicht van de 53 deelnemende startups.

Er staan ook verschillende presentaties op het programma, zoals een bijeenkomst over de samenwerkingen tussen startups en Nederlandse overheden en startups en Nederlandse multinationals. Ook het vinden van afnemers op de Amerikaanse markt en open discussies over de ontwikkelingen binnen bijvoorbeeld mobility en virtual reality staan op de agenda.

Grootste landenpaviljoen

In 2017 was Nederland voor het eerst met een eigen paviljoen aanwezig op de CES. Toen gingen dertig bedrijven naar Las Vegas. Volgens belangenorganisatie StartupDelta heeft Nederland het grootste landenpaviljoen op de beurs. Daarbij moet de kanttekening worden gemaakt dat grote landen de paviljoens vaak hebben opgedeeld per deelstaat of stadsregio. Zo heeft China aparte paviljoens voor de steden Shanghai en Shenzhen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-08T10:19:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.