QwikSense maakt doorstart via Unicornify Labs

Dit artikel delen:
Start

Het onlangs failliet verklaarde QwikSense uit Utrecht maakt een doorstart. Dat doet het onder de hoede van Unicornify Labs. Die start-up studio uit 't Gooi neemt het bedrijf over. Ook Rino Stevens, voormalig co-founder en ceo van QwikSense, is ingelijfd als managing director. Het bedrijf wordt gepositioneerd als een dataplatform waarmee gebouwenbeheerders inzage krijgen in de duurzaam- en leefbaarheidsprestaties van hun kantoren.

Qwiksense is in 2014 opgericht door de ondernemers, Rino Stevens, Felix Mann en Paul Stomph. Het bedrijf uit Utrecht wilde gebouwen gezonder en slimmer maken. Hiervoor ontwikkelde het een sensor-onafhankelijk data-analyse-platform om data uit gebouwen te analyseren. Via partners kon de startup ook de benodigde hardware leveren, om zo een totaaloplossing te kunnen bieden.

Op 7 februari dit jaar werd Qwiksense failliet verklaard nadat de surseance werd beëindigd. De ondernemers schrijven dit toe aan een zogenaamde angel investor die roet in het eten gooide. Nu wordt het bedrijf door Unicornify Labs overgenomen. Dat is een startup-studio uit ’t Gooi, opgericht door tech-ondernemers Rutger Beumer en Paul van Eijden.

Via deze overname maakt Qwiksense een doorstart. Rino Stevens, co-founder en ceo van QwikSense, is hierbij ingelijfd als managing director. Rutger Beumer, medeoprichter van Unicornify Labs: ‘Wij zien QwikSense nog altijd als een veelbelovende startup. Aan de techniek, de klanten en het team heeft het niet gelegen. Een onervaren angel investor gooide roet in het eten. Maar nu kunnen we weer verder. Met de doorstart vanuit Unicornify Labs willen wij de missie van QwikSense alsnog proberen te verwezenlijken: gebouwen slimmer, duurzamer en leefbaarder maken.’

QwikSense zal zich onder de hoede van Unicornify Labs meer richten op een positie als universeel dataplatform waarmee gebouwenbeheerders inzage krijgen in de duurzaam- en leefbaarheidsprestaties van hun kantoren. Stevens gaat vanuit de startup-studio jonge opkomende startups en scale-ups begeleiden bij de ontwikkeling van hun technologie. ‘In de vier jaar dat ik QwikSense als startup heb geleid, heb ik ontelbaar veel lessen geleerd. Die hoop ik in deze nieuwe rol te kunnen doorgeven aan andere tech-ondernemers.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-09T10:46:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.