Blockchainstartup Attrace haalt miljoen euro op

Dit artikel delen:

Attrace haalt een miljoen euro op bij private investeerders. De Amsterdamse startup heeft een eigen blockchainsysteem ontwikkeld voor affiliate marketing, waarbij websites en adverteerders op decentrale wijze bij elkaar gebracht worden. Het gebruikt de investering voor productontwikkeling.

De oplossing van Attrace moet een alternatief bieden voor affiliate marketingbedrijven. Via de blockchain kunnen adverteerders en publishers, zoals websites, zelf afspraken maken zonder tussenkomst van een derde partij (de affiliate marketingbedrijven).

‘Bij affiliate marketing bestaat geen directe relatie tussen de publisher (website) en de adverteerder’, legt Attrace-ceo Erwin Werring uit. ‘De website krijgt inkomsten uit gegenereerde omzet bij de adverteerder als een van de advertenties zorgt voor omzet bij de adverteerder. Een derde partij, de affiliate marketeer, registreert alle kliks/leads, berekent de inkomsten en rekent zelf doorgaans een commissie van 20 procent.’

‘De Attrace-blockchain registreert elke klik/lead/doorverwijzing, ongeacht of er vervolgens een actie door de eindgebruiker wordt ondernomen. Het voordeel hiervan is dat het hierdoor niet meer mogelijk is om statistieken achteraf aan te passen. Dit betekent correcte betaling naar performance en volledige transparantie voor de publisher en adverteerder.’

De startup haalt een miljoen euro op van private investeerders. Hiermee wil het zijn eigen blockchain verder ontwikkelen. De blockchain is gebouwd op Golang, een nieuwe programmeertaal gebouwd door Google. De startup verwacht voor het einde van dit jaar de eerste volledig autonome sale  op het netwerk te realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-05T11:16:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.