Enquero uit Sillicon Valley opent kantoor in Den Haag

De startup helpt klanten bij hun digitale transformatie

Dit artikel delen:
start-up

Enquero, een in 2014 opgricht techbedrijf uit het Amerikaanse Silicon Valley, opent een Europees hoofdkantoor in Den Haag. Het bedrijf dat klanten helpt bij hun digitale transformatie, ontwikkelt technologische oplossingen met behulp van data en digital engineering.

De strategische ligging van Den Haag met de luchthavens Schiphol en Rotterdam dicht in de buurt, is volgens Vineet Awasthi, vp Europe bij Enquero, doorslaggevend geweest om voor Den Haag te kiezen. Europese klanten kunnen zo sneller worden bezocht.

‘Nederland heeft een lange geschiedenis op het vlak van ict-innovaties en dient als geboorteplaats van baanbrekende uitvindingen zoals wifi, bluetooth en dvd. Het is een van 's werelds meest bekabelde landen, heeft een ongeëvenaarde it-infrastructuur en een technisch onderlegde, multiculturele en meertalige beroepsbevolking’, aldus Hemant Asher, chief operating officer van Enquero.

Samenwerking TU Delft

Het bedrijf sluit niet uit dat er vanuit het Europese hoofdkantoor op termijn ook nieuwe software ontwikkelt wordt. Om nieuw talent aan de onderneming te verbinden, werkt Enquero samen met regionale kennisinstellingen, zoals de TU Delft. Het bedrijf verwacht de komende drie jaar zeker twintig werknemers in dienst te kunnen nemen.

Over Enquero

Het Amerikaanse bedrijf Enquero is opgericht in april 2014 in San Francisco, telt wereldwijd 350 medewerkers en heeft een ontwikkelingscentrum in Bangalore, India. Enquero levert diensten aan grote bedrijven zoals Cisco, Veritas, VMWare, TaylorMade, GAP, AT & T, Paccar en PayPal.

Het bedrijf biedt een mix van geavanceerde producten die innovatie moeten stimuleren en problemen snel en economisch moeten oplossen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-28T11:42:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.