Speaksee haalt 50.000 euro op via crowdfunding

Dit artikel delen:

Speaksee, een Rotterdamse startup dat gesproken tekst via microfoontjes realtime in tekst weergeeft op smartphones, heeft in tien dagen tijd ruim vijftigduizend euro opgehaald via een internationale Indiegogo-crowdfundingsactie. Het geld wordt ingezet voor de verdere productontwikkeling. Zo wil het duizenden Nederlandse stemmen, accenten en dialecten, verzamelen om deze optimaal om te zetten tot tekst.

Speaksee is twee jaar geleden opgericht door Jari Hazelebach en Marcel van der Ven. De startup biedt een app die gesproken woorden omzet in geschreven tekst op mobiele apparaten. Dit gebeurt met behulp van slimme microfoontjes, die de gesprekspartners dragen of op een smartphone aangesloten kunnen worden tijdens conference calls. De oplossing bevordert de deelname van doven en slechthorenden tijdens groepsgesprekken of gesprekken in luidruchtige ruimtes.

De app wordt op dit moment getest in Nederland, Engeland en Amerika. Hazelebach: ‘Voor het Nederlands werkt de app al redelijk goed, maar voor deze taal is verdere verbetering nodig om het echt voor iedereen, in elke situatie waardevol te maken. Dit willen we doen door duizenden Nederlandse stemmen, accenten en dialecten te verzamelen in een database.’

Speaksee werkt samen met Futurelab, een innovatiecentrum van T-Mobile.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-10T10:23:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.