BZK experimenteert met startups in aanbesteding

Dit artikel delen:
start-up

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) verkent de mogelijkheden om aanbestedingen voor startups toegankelijker te maken. Hiervoor introduceert het een programma, Startup in Residence (SiR) genaamd. Via dit initiatief kunnen startups vijf maanden bij het ministerie ‘in residence’ gaan om gezamenlijk oplossingen voor vier maatschappelijke vraagstukken te ontwikkelen.

Startup in Residence is een programma waarin de (rijks)overheid samenwerkt met startups. Via dit initiatief wil het ministerie de aanbestedingsprocedure voor deze startende bedrijven sneller en eenvoudiger maken. Hiervoor zijn bijvoorbeeld de documenten voor een aanbesteding ingekort, wat een tijdsbesparing bij de startups moet opleveren.

Het programma is gericht op vier maatschappelijke vraagstukken: digitale inclusie (de digitaal laaggeletterden beter in kaart brengen en bereiken), aardgasvrije woningen (huiseigenaren verleiden hun huis aardgasvrij te maken), gebruik pachtgronden (de fraude van pachtgronden beheersen en voorkomen) en spoedzoekers op de woningmarkt (verschillende groepen definiëren die op korte termijn huisvesting nodig hebben en deze via een oplossing huisvesten).

Geselecteerde startups gaan begin 2019 voor vijf maanden ‘in residence’ bij het BZK. Een succesvolle pilotsamenwerking kan volgens het ministerie resulteren in een opschaling. Hierdoor hoeft de startup niet opnieuw de aanbestedingsprocedure in, iets wat voorheen wel moest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-17T10:02:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.