Brightlands komt met nieuw startup-programma

Provincie Limburg, Gemeente Heerlen, Mercurius Investments, Rabobank Parkstad, Connect Holland, BW Ventures en LIOF betrokken als partners

Dit artikel delen:

De Brightlands Smart Services Campus in Heerlen

Brightlands Smart Services Campus in Heerlen lanceert het nieuwe startup-programma Brightlands HIVE. Dat staat voor Hi-Tech Innovation & Venture Engine. Brightlands HIVE is het nieuwe startup-programma dat ontwikkeld wordt samen met een aantal strategische partners waaronder Provincie Limburg, Gemeente Heerlen, Mercurius Investments, Rabobank Parkstad, Connect Holland, BW Ventures en LIOF. Er haken mogelijk nog meer partners aan. Daarover worden nog gesprekken gevoerd met die partijen.

Brightlands HIVE is ontwikkeld voor startups in de digitale wereld. ‘Deze startende bedrijven hebben een specifieke aanvullende aanpak nodig als het gaat om bijvoorbeeld capaciteit voor applicatie-design en development. De dynamiek en snelheid van ontwikkelingen in de digitale wereld stellen ook andere eisen aan funding. De basis voor de startup-ontwikkeling binnen de vier campussen van Brightlands is de afgelopen jaren gelegd door Brightlands Innovation Factory. Het nieuwe programma Brightlands HIVE is in feite een doorontwikkeling, specifiek gericht op digitale startups’, aldus de initiatiefnemers.

Impuls voor regio

Het initiatief is ook bedoeld om talent naar de regio te halen en daar te binden. Martin de Beer, Wethouder Economie en Arbeidsmarkt van de Gemeente Heerlen: ‘De Gemeente Heerlen investeert strategisch in de relatie tussen campus, stad en regio. Startups vormen hier een essentieel onderdeel van. Extra interessant voor Heerlen omdat deze inzet leidt tot nieuw bloed en ondernemerschap voor de stad. Een inzet die vraagt om een meerjarig commitment van partijen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-13T09:09:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.