Studenten investeren in fintech-startup Dyme

Investeringsfonds ASIF in beheer van (ex)studenten

Dit artikel delen:

Het Amsterdam Student Investment Fund (ASIF) doet zijn eerste investering in Dyme. Deze fintech-startup uit Amsterdam geeft gebruikers inzicht in hun vaste lasten en biedt de mogelijkheid om ongewenste abonnementen stop te zetten of van abonnement te wisselen. Met deze niet nader gespecificeerde investering wil Dyme de applicatie in heel Nederland beschikbaar maken.

Het Amsterdam Student Investment Fund (ASIF) is een jaar geleden opgericht door vier studenten. Het wordt dan ook bestuurd door studenten en pas-afgestudeerden. Het investeringsfonds beschikt inmiddels over meer dan één miljoen euro. De helft is afkomstig van de Universiteit van Amsterdam, die op de achtergrond betrokken blijft bij het fonds, en de andere helft komt van private investeerders, zogenoemde Angels.

Het investeringsfonds steekt geld in initiatieven van studenten en pas-afgestudeerden. Dit met het doel om elke student in onze hoofdstad te enthousiasmeren om te gaan ondernemen. Daarnaast wil ASIF bruggen slaan tussen de academische wereld en ondernemerschap.

Eerste investering

Nu maakt het fonds bekend zijn eerste investering te doen. Het gaat om Dyme. Met behulp van een beveiligde bankkoppeling en een slim algoritme toont de startup alle vaste lasten van een gebruiker in een overzicht. Binnen de applicatie kunnen gebruikers vervolgens met één klik overstappen naar goedkopere alternatieven en ongewenste abonnementen opzeggen. Dyme combineert geavanceerde machine learning technologieën met de PSD2-wetgeving.

Dyme is gevestigd op het Amsterdamse Science Park en is deelnemer van het Ace-Incubation-programma. Over een half jaar kan Dyme een vervolginvestering verwachten – mits er in de komende periode goede resultaten worden geboekt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-22T10:51:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.