Nederlandse startups halen 487 miljoen euro op

Dit artikel delen:
start-up

In 2018 is tot nu toe 138 keer geïnvesteerd in Nederlandse startups. Dat is goed voor een totaalbedrag van ruim 553 miljoen dollar, omgerekend zo’n 487 miljoen euro. Hiermee ligt het aantal investering en het opgehaalde bedrag lager dan een jaar geleden. In 2017 werd namelijk ruim 648 miljoen dollar (571 miljoen euro) opgehaald tijdens 192 rondes.

Dat blijkt uit Venture Pulse, een kwartaalonderzoek van KPMG naar de wereldwijde investeringen in startups, waaronder Nederland. De accountants- en adviesorganisatie maakt bekend dat het aantal investeringen in startups wereldwijd met 40 procent is toegenomen tot 255 miljard dollar. Een jaar daarvoor was dit nog 175 miljard dollar. Wel blijkt het aantal transacties af te nemen van 17.314 (2017) naar 15.299 (2018).  

In Europa namen de totale investeringen toe van negentien miljard dollar tot ruim vierentwintig miljard dollar. Het aantal transacties liep terug van 4607 in 2017 tot 3380 vorig jaar.

Nederland

In Nederland is tot nu toe voor 553 miljoen dollar geïnvesteerd in startups. In het laatste kwartaal van het jaar haal ticketplatform Tiqets uit Amsterdam de grootste deal binnen. In november ontving het tijdens een Series B-ronde namelijk veertig miljoen dollar. Ook Framer weet met zijn interactieve ontwerptool ruim 26 miljoen euro op te halen.

Andere grote investeringen in ict-startups in het vierde kwartaal zijn de reiscommunity Bidroom (zeventien miljoen dollar), Zivver (twaalf miljoen dollar) met zijn oplossing voor het delen van bestanden en Fairphone (elf miljoen dollar), een Amsterdams bedrijf dat een eerlijke mobiele telefoon ontwikkelt.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-24T11:15:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.