Israël rekruteert NL-startups voor cybercoalitie

Dit artikel delen:
start-up

De Israëlische investeerder Jerusalem Venture Partners (JVP) gaat samenwerken met Nederlandse startups die zich hebben gespecialiseerd in cybersecurity. De onderneming wil een ecosysteem van bedrijven in Israël, Nederland en zijn zogeheten investment center in New York, optuigen. Prins Constantijn van StartupDelta is enthousiast.

JVP onthulde zijn plannen tijdens een bijeenkomst van het nationale veiligheidscluster The Hague Security Delta, StartupDelta en investeringsmaatschappijen TIIN Capital en KPN Ventures. Daar informeerde de onderneming de aanwezigen over de samenwerking, het Amerikaanse cyber investment center en de financieringsmogelijkheden. Verschillende startups maakten gebruik van de mogelijkheid om zich aan JVP voor te stellen, aldus het bedrijf.

Enthousiast

Nederland heeft een groeiende cybersecurity-industrie met veel talent en dus is Prins Constantijn van StartupDelta enthousiast over de plannen van JVP. StartupDelta trekt het project namens Nederland. ‘Het is een eer om het Nederlandse cybersecurity ecosysteem met JVP te verbinden en nieuwe samenwerkingen te creëren (...) We zijn enthousiast om onze kennis en oplossingen nog verder wereldwijd aan te bieden.’

Startups die besluiten tot samenwerking met JVP, krijgen onder meer de mogelijkheid deel te nemen aan een internationale competitie voor de ontwikkeling van it-beveiligingsoplossingen voor (middel)grote New Yorkse bedrijven. Het uiteindelijke doel van de Israëlische investeringsmaatschappij is de oprichting van een wereldwijd consortium van landen die zich gezamenlijk richten op innovatie op het gebied van cybersecurity.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-25T10:11:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.