Rotterdamse startup Zoi Meet naar Techstars Berlijn

Ai-startup krijgt plek in Berlijns acceleratieprogramma voor startups

Dit artikel delen:

Het team van Zoi Meet is dolblij met de deelname aan Techstars.

De Nederlandse startup Zoi Meet, maker van ai-toepassingen voor realtime-vertalingen van spraak naar tekst, is geselecteerd voor Techstars. Dat Berlijnse acceleratieprogramma voor startups investeert 120.000 dollar in het Rotterdamse bedrijf en biedt een mentorprogramma, toegang tot een wereldwijd netwerk van professionals en drie maanden kantoorruimte aan.

De Rotterdamse startup meldt dat Techstars met een acceptatieratio van minder dan één procent van de aanmeldingen een zeer strenge selectie hanteert. ‘Elk jaar, selecteert Techstars weloverwogen tien startups uit Europa om een intensief programma te volgen van drie maanden om ondernemers en startups te helpen groeien.’ Bekijk hier de lijst met de 10 startups van 2019

Volgens Kevin Oranje, mede-oprichter van Zoi Meet, biedt Techstars een startup-ecosysteem dat de onderneming naar een nieuw niveau kan tillen. ‘Negen van de tien startups die deelgenomen hebben aan het Techstars-programma bestaan nog steeds of zijn succesvol overgenomen. Deze startups halen gemiddeld rond de twee miljoen dollar op aan investeringen’, meldt de startup op basis van de statistieken van het acceleratieprogramma.

Tijdens de komende drie maanden, eindigend met een Demo Day op 16 mei 2019, werkt Zoi Meet in Berlijn intensief samen met andere ondernemers, experts, mentors, investeerders en Techstars-partners. De lat ligt hoog. Het doel is een wereldveranderend product te creëren. Medeoprichter Nick Yap: ‘Wij geloven dat we de komende maanden nog sneller kunnen groeien als een team en onderneming.’

CES 2019

De app en het platform van Zoi Meet vertalen in realtime gesproken woorden en zetten deze om in geschreven tekst, via verschillende api's is die informatie op een scherm te projecteren tijdens een presentatie. Bijvoorbeeld tijdens een lezing in het Japans voor een publiek dat die taal niet spreekt. Zoi Meet was ook aanwezig op CES 2019 in Las Vegas.  

Zoi Meet CES 2019

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-18T11:14:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.