Startup Geronimo.ai helpt BZK bij fraudedetectie

Ondernemers uit Delft zijn één van de vijf deelnemers aan het Startup in Residence-programma

Dit artikel delen:
Fraudemelding

Geronimo.ai gaat in de komende vijf maanden een ict-oplossing ontwikkelen om de fraude van pachtgronden te beheersen en te voorkomen. Dat doet de startup voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Het bedrijf uit Delft is, samen met nog vier startups, geselecteerd voor het zogeheten Startup in Residence (sir)-programma. Het overige kwartet bestaat uit Agents of Change, De Energiebespaarders, WoodysHousing en Mindermoeilijk.nl.

Het Startup in Residence programma is in het leven geroepen om de samenwerking tussen overheden en startups mogelijk te maken. Binnen dit programma worden concrete maatschappelijke vraagstukken uitgezet bij startups. Vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) gaat het om digitale inclusie, aardgasvrije woningen, gebruik van pachtgronden, spoedzoekers op de woningmarkt en communicatie vanuit MijnOverheid.

In totaal ontving BZK negentig inschrijvingen voor de vijf uitdagingen. Het heeft nu de winnende startups geselecteerd (zie onderstaand kader). Zij starten met een training van drie weken. Vervolgens worden zij uitgedaagd om binnen vijf maanden hun oplossing te ontwikkelen. Hiervoor ontvangen ze een geldbedrag van 25.000 euro en krijgen ze een werkplek en begeleiding aangeboden.

Samenwerking Startup in Residence 2020

Tijdens de kick-off werd ook een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag. Door samen te werken bij de uitvoering van het Startup in Residence-programma willen de partijen expertise delen en de schaalvoordelen van samenwerking benutten.

vijf vraagstukken

De vijf geselecteerde startups zijn:

  • Agents of Change gaat aan de slag om een innovatieve oplossing te ontwikkelen om digitaal laaggeletterden beter in kaart te brengen en te bereiken. 
  • De Energiebespaarders werkt aan een innovatieve oplossing ontwikkelingen om huiseigenaren te verleiden hun huis aardgasvrij te maken.
  • Geronimo.ai werkt aan een innovatieve oplossing om de fraude van pachtgronden te beheersen en te voorkomen.
  • WoodysHousing gaat groepen te die op korte termijn huisvesting nodig hebben in kaart brengen en werken aan een slimme oplossing om deze te huisvesten.
  • Mindermoeilijk.nl gaat berichten van de overheid aan burgers begrijpelijker maken.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Misschien ben ik semantisch gehandicapt maar een training van 3 weken, een werkplek met begeleiding om binnen 5 maanden met een oplossing te komen voor een niet bestaand probleem lijkt me eerder een Melkert-baan dan subsidie voor een startup.

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-22T11:56:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.