Analyseplatform Owlin haalt 3,5 miljoen dollar op

Dit artikel delen:

Owlin, een tekst- en nieuwsanalyseplatform voor de financiële sector, heeft 3,5 miljoen dollar opgehaald in een eerste financieringsronde, geleid door Velocity Capital. Het Amsterdamse bedrijf gaat het kapitaal steken in de internationale expansieplannen. Owlin wil zijn analysesoftware daarbij vooral aanbieden op de Britse en Amerikaanse markt.

Owlin startte in 2012 - toen nog in Utrecht - met een push-nieuwsservice voor dealing rooms. Die service is in de jaren erna uitgebreid met risicobeheeranalyses voor risk management-afdelingen. De software is verrijkt met kunstmatige intelligentie en natuurlijke spraaktechnologie om ook ongestructureerde data te kunnen 'vangen'.

Volgens Owlin werkt de financiële wereld nog vooral met 'langzame' data om risico's in te schatten, zoals ratings, jaarverslagen en onderzoeksrapporten. Met het platform dat het bedrijf aanbiedt, kunnen  riskmanagement-afdelingen continu en in realtime grote verzamelingen data monitoren. Klanten zijn Fitch Ratings, Adyen, Deutsche Bank, ING en KPMG, claimt het fintechbedrijf.

Voor Owlin valt het te hopen dat de samenwerking met de nieuwe investeerder beter verloopt dan die met de partij die het startkapitaal van tweehonderdduizend euro verschafte. Deze investeerder, Noro Venture Capital, ging in 2015 failliet. Owlin wist zich daarna wel staande te houden, maar zag wel twee oprichters het bedrijf verlaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Vacatures Computable Next

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-05T10:40:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.