Security-startup Bitsensor is failliet

Dit artikel delen:

De Eindhovense security-startup Bitsensor is 24 juni 2019 failliet verklaard door door de rechtbank in ’s-Hertogenbosch. Dat gebeurde nadat op 20 juni 2019 surseance van betaling was aangevraagd. De maker van software die binnen vijftig milliseconden op applicatieniveau aanvallen afweert, won in 2017 de Computable Award voor Nederlandse Startup van het Jaar.

Reinoud van Oeijen, die als curator namens van Holla Advocaten verantwoordelijk is voor de afwikkeling van het faillissement, noemt het faillissement onafwendbaar. Voor Van Oeijen werd vrijwel direct duidelijk dat de inkomstenstromen niet toereikend zijn om aan de lopende betalingsverplichtingen te voldoen, waardoor de surseance van betaling omgezet moest worden in een faillissement.

Interesse in doorstart

Computable heeft met beide ondernemers en de curator contact geprobeerd te leggen. Oprichters Alex Dings en Ruben van Vreeland konden geen inhoudelijke reactie geven en verwezen door naar de curator. Curator Van Oeijen liet weten dat op dit moment zich reeds vier à vijf geïnteresseerden hebben gemeld. Over hoe concreet deze interesse is, kon hij geen uitspraken doen. Toch lijkt de kans op een doorstart aanwezig. De eerste gesprekken hierover vinden in de aankomende dagen al plaats en geïnteresseerde partijen kunnen zich nog steeds melden bij Van Oeijen.

Of ook de ondernemers zich gemeld hebben om over een doorstart te praten kon de curator niet bevestigen. De verwachting is dat binnen enkele weken duidelijk wordt of het bedrijf een doorstart maakt. Over behoud van arbeidsplaatsen kon Van Oeijen evenmin een uitspraak doen.

Bitsensor

Alex Dings en Ruben van Vreeland richtten Bitsensor in 2015 op. Beide heren waren destijds negentien jaar oud en studeerde Informatica – Web Science aan de Technische Universiteit Eindhoven. Samen ontwikkelden zij software die op applicatieniveau binnen vijftig milliseconden aanvallen kan afweren en de applicatie in de lucht kan houden. 

In het oprichtingsjaar werd de startup door IBM al uitgeroepen tot beste Startup van Nederland en het jaar erop tot de tien beste startups wereldwijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-25T15:07:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.