KPN Ventures investeert in Brits fonds IQ Capital

Dit artikel delen:
Investering

KPN Ventures, de venture capital-investeringstak van KPN, steekt geld in het Britse IQ Capital. Dit is een onafhankelijk investeringsfonds dat zich richt op investeringen in Britse techbedrijven die voortvloeien uit de universiteit van Cambridge. Het telecombedrijf wil niet prijsgeven hoeveel het in het Britse fonds investeert.

De participatie in IQ Capital is de vijfde investering van KPN in een tech-transfer-fonds, dat zich richt op de startfinanciering van commerciële spin-offs van universitaire onderzoekscentra. De andere vier fondsen zijn: Cottonwood Technology Fund (Enschede), PSL Innovation Fund (Parijs), Imec.xpand (Leuven) en Armilar TechTransfer Fund (Lisabon).

Met deze investeringen wil KPN in een vroege fase contact leggen met nieuwe technologiepartners om hiermee zijn aanbod aan klanten te verbeteren en te verbreden. De telecomonderneming geeft aan geen mededelingen te doen over mogelijke investeringen in tech-transfer-fondsen in de toekomst.

Cambridge ecosysteem

Er zijn momenteel ruim 5900 techbedrijven in Cambridge, waaronder twaalf met een geschatte waarde van meer dan een miljard dollar. In totaal werken er zo’n 63.000 mensen bij deze bedrijven. IQ Capital is binnen dit ecosysteem zo’n twaalf jaar actief als investeerder. Het fonds bevat nu zo’n 175 miljoen dollar die IQ Capital investeert binnen zes domeinen: data analytics, fintech, human machine interface, internet of things, cybersecurity en high performance engineering. Het fonds, dat bestaat sinds juni 2018, stak eerder geld in bedrijven als Concirrus, Wluper, Iotic Labs and CCS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-26T08:34:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.