Nederland bestormt wereldwijde top 10 voor startups

Dit artikel delen:

Nederland is wereldwijd het zesde beste land voor startups. Daarmee verslaat het nipt Zweden, Duitsland en Spanje. De Verenigde Staten blijft het favoriete land voor startups, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk en Canada. Israël en Australië maken de top 5 compleet.

Dat blijkt uit het 'Ecosystem Rankings Report of 2019' van StartupBlink.

Nederland is dit jaar maar liefst negen plaatsen hoger geëindigd dan in de vorige ranking van 2017. Het is nu de wereldwijde top 10 binnengedrongen. Die groei is te danken aan een toename aan startup-evenementen en meer startups die voornamelijk tot wasdom komen op basis van eigen financiering (bootstrapping).

De beste stad blijft onze hoofdstad Amsterdam, die wereldwijd op de zestiende plaats eindigt. Het is daarmee de vierde hoogst gerangschikte EU-stad na Londen, Berlijn en Parijs. Andere Nederlandse steden scoren duidelijk lager: Rotterdam (120), Utrecht (148), Eindhoven (191) en Den Haag (254).

België

België stijgt met drie plekken naar de 24ste positie. De lage ranking komt volgens het rapport door een gebrek aan unicorns (bedrijfswaarde van minimaal één miljard euro). Ook vallen de grote steden buiten de wereldwijde top 50: zo staat Brussel op plek 62, gevolgd door Gent (131) en Antwerpen (376).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-11T08:22:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.