Chipbeveiliger Intrinsic ID haalt 2,5 miljoen euro op

Dit artikel delen:

Intrinsic ID heeft een financiering van 2,5 miljoen euro opgehaald bij BOM Brabant Ventures. Het uit Philips voortgekomen Eindhovense cybersecuritybedrijf wendt het kapitaal aan voor het verder ontwikkelen van een beveiligingstechnologie van internet of things-apparatuur.

Het aantal apparaten verbonden met internet (internet of things) groeit in rap tempo. Daarmee nemen zoals bekend ook de beveiligingsproblemen toe.

Intrinsic ID benut kleine verschillen in de materiaaleigenschappen van chips om elk apparaat een unieke identiteit te geven. Bij deze zogeheten SRAM Physical Unclonable Function (PUF)-technologie wordt de unieke ‘vingerafdruk’ van een chip gebruikt om apparaten die in verbinding staan met internet te beveiligen tegen cyberaanvallen. Al meer dan 150 miljoen chips zijn van een dergelijke oplossing voorzien.

De injectie van BOM Brabant Ventures moet de chipbeveiliger helpen deze gepatenteerde SRAM PUF-technologie door te ontwikkelen en verder te commercialiseren.

Tot de klantenkring van Intrinsic ID behoren grote halfgeleiderfabrikanten als Intel, Microchip, NXP en Renesas. Eerder dit jaar ontving het Eindhovense bedrijf de Infosec Award van Cyber Defense Magazine en de IoT Breakthrough Award voor het beste securityproduct van 2019.

De r&d-activiteiten van Intrinsic ID vinden grotendeels plaats in Eindhoven. Daarnaast heeft het bedrijf een vestiging in Silicon Valley.

Impact

Pim Tuyls, directeur van Intrinsic ID, laat in een persverklaring doorschemeren verheugd te zijn over de samenwerking met BOM. ‘Om onze impact op het beveiligen van het iot te vergroten, is het van groot belang dat we ons productportfolio verder uitbreiden’, aldus Tuyls.

Commercieel directeur van BOM (Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij), Miriam Dragstra, bevestigt de impact die Intrinsic ID op cybersecurity heeft. ‘Bij de ontwikkeling van de techniek maakt het bedrijf gebruik van de kennis op het gebied van chipontwerp en security die in Brabant en de aanliggende regio’s aanwezig is. Het bedrijf zal deze investering gebruiken om zijn team van engineers op de High Tech Campus in Eindhoven uit te breiden.”

BOM Brabant Ventures stelt zich ten doel ambitieuze Brabantse ondernemingen te laten groeien. De risicokapitaalverstrekker richt zich daarbij op start- en scale-ups in de Brabantse topsectoren: hightechsystemen & materialen, agrofood, biobased economy, life science & medtech, onderhoud en supply chain.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Vacatures Computable Next

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-16T17:34:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.