Zweedse Sinch neemt Vlaamse Chatlayer over

Dit artikel delen:
Partners handen

De Zweedse telecom- en cloudprovider Sinch heeft de van oorsprong Vlaamse startup Chatlayer overgenomen. Chatlayer bouwt tools waarmee bedrijven chat- en voicebots kunnen maken met behulp van ai.

Chatlayer werd in 2018 in Antwerpen opgericht en opende ondertussen ook een kantoor in het Nederlandse Utrecht. Met de cloudtools van de startup kunnen bedrijven bots bouwen voor bijvoorbeeld klantencommunicatie. Het platform ondersteunt meerdere communicatiekanalen zoals sms, spraak en webchat.

Om te begrijpen wat de klant precies wil, wordt daarbij gebruikgemaakt van ai en nlu (natural language understanding), dit in tegenstelling tot de eerste generatie chatbots die gebaseerd zijn op simplistische scripts en trefwoordanalyse. Er worden meer dan honderd talen ondersteund.

Het saas-platform wordt momenteel gebruikt door een aantal zakelijke klanten, waaronder de Belgische bank Belfius en verzekeringsbedrijf Foyer. Chatlayer heeft daarnaast samenwerkingsverbanden met bedrijven als Proximus, Ordina en KPMG.

‘We hebben een platform opgebouwd dat gebruikmaakt van ai en nlu om de klantervaring te verbeteren en meetbare bedrijfsresultaten te realiseren. We zijn verheugd om samen te werken met Sinch, dat diepe mobiele expertise toevoegt en ons aanbod kan schalen naar een internationaal publiek’, zegt ceo Rick van Esch van Chatlayer.

De overname wordt naar verwachting volgende maand afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-23T10:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.