Noodhulp voor startups gevraagd

Dit artikel delen:

De Dutch Startup Association (DSA) wil snel een financieel noodpakket voor startups. De belangenorganisatie vraagt de uitkering voor zzp’ers te verbreden naar directeuren-grootaandeelhouders (dga’s). Ook deze groep komt als gevolg van de coronacrisis in aanmerking voor een bijstandsuitkering gedurende drie maanden, aldus de DSA in een oproep aan de Tweede Kamer.

Daarnaast wordt gevraagd de Noodregeling Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) in gewijzigde vorm ook beschikbaar te maken voor startups. De NOW biedt een tegemoetkoming in de loonkosten van gedupeerde ondernemers. Deze regeling die in de plaats komt van de werktijdverkorting, is gekoppeld aan een omzetdaling.  

Probleem is echter dat veel startups nog geen omzet maken maar wel loonkosten moeten blijven betalen terwijl nieuwe financieringsrondes uitgesteld dreigen te worden. Volgens de DSA zou het daarom wenselijk zijn de NOW-regeling ook beschikbaar te maken voor startups. Te denken valt aan bedrijven die een zekere mate van succes hebben gemeten aan een bepaald aantal werknemers of externe, niet-bancaire financiering. Volgens de DSA moet rekening worden gehouden met sommige medewerkers, bijvoorbeeld softwareontwikkelaars, die ingehuurd worden als zzp'er. Dit moet vanwege de beperkte beschikbaarheid van deze hoog gekwalificeerde mensen. De DSA noemt het van groot belang dat de startups ook deze medewerkers aan zich gebonden kunnen houden.

 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-25T13:59:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.