Zo moeten startups de cornacrisis overleven

Techleap.nl komt met hulpportaal, DSA start een herstelprogramma

Dit artikel delen:
startup

Om startups en scale-ups door de crisis helpen, ontstaan tal van initiatieven. Techleap komt nu met een portaal waarin al deze Nederlandse initiatieven zijn gebundeld. Daarnaast introduceert Dutch Startup Association (DSA) een het herstelprogramma. Dit programma, ReStartup genoemd, bereidt startups voor om na de crisis om te gaan met het veranderde economische landschap.

Techleap brengt de zogeheten Corona Startup Support Portal in het leven. Binnen dit portaal zijn alle Nederlandse initiatieven voor startups gebundeld. Dit varieert van informatiebronnen tot bedrijfsdiensten en ondersteuningsinitiatieven.

Ook kunnen startups binnen het portaal deskundig advies inwinnen op gebied van cash flow, kostenreductie, arbeidsrecht, personeelsmanagement in tijden van crisis, fiscale en overheids-crisisregelgeving.

Tot slot toont het portaal een agenda van online-evenementen voor startups en somt het gratis of gereduceerde producten en diensten op.

Herstelplan

Dutch Startup Association (DSA) voorspelt dat wanneer de overheidsmaatregelen rondom Covid-19 zijn opgeheven, er een langere periode van economische teruggang in Nederland is. Denk aan lagere consumentenbesteding, gebroken productieketens, financieringsproblemen en nieuwe omgangsregels in kantoren en winkels. Dit nieuwe landschap heeft ook effect op startups, zelfs tot in 2021.

Om startups voor te bereiden op de nieuwe economische en maatschappelijke situatie, komt het met het zogeheten ReStartup-herstelprogramma. Het programma richt zich niet zozeer op de problemen van vandaag, maar bereidt startups voor om ook na de crisis op de been te blijven. Bijvoorbeeld door de strategie aan te passen of compleet te herzien.

DSA ontwikkelde ReStartup in samenwerking met EY, Booking.com, Peerby, Moneybird, Springest, PR.co, GreenFish, 10X The Startup Agency, RockStart, Startup Bootcamp, World Startup, Peak Capital, HenQ, Holland Ventures, Prime Ventures, Keen Venture Partners, Dutch Students for Entrepreneurship, The Next Web, Stichting Digitale Infrastructuur Nederland, Startup Amsterdam en Allied for Startups.

Financiële steun

Eerder deze maand stuurde de DSA een brandbrief naar het kabinet, en wel omdat startups worden buitengesloten bij de Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)-regeling. Hierdoor kunnen zij geen beroep doen op financiële steun van de overheid. Nederland werkt inmiddels aan een financieel steunpakket voor startups, aldus prins Constantijn Van Oranje-Nassau (speciaal gezant van Techleap) op LinkedIn. Tot op heden is nog niet bekend of dit pakket al bestaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-15T10:57:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.