Rabobank steunt datascience-startup Dutch Analytics

Dit artikel delen:
Groei uitbreiding

Dutch Analytics uit Den Haag heeft financiering bij de Rabobank opgehaald om zijn orkestratiesoftwareplatform Xenia verder te ontwikkelen. Xenia helpt bedrijven om hun datascience-modellen te verbeteren, te beheren en te integreren met bestaande systemen.

De financiering vanuit het Rabobank Startup & Scale-Up Team is een aanvulling op de investering van twee miljoen euro die Dutch Analytics eind 2019 ontving van venture capital firma Global Founders Capital en bouwconcern BAM. Eerdere financieringen vanuit het Rabobank Start-up & Scale-up team zijn gegaan naar Magnet.me en Cybersprint.

Dutch Analytics is opgericht in december 2016 en bestaat nu uit een team van twintig medewerkers. Het idee achter het Xenia-platform is ontstaan omdat het zonder diepgaande kennis van cloudtechnologie en softwareontwikkeling lastig is datascience-modellen op betrouwbare wijze werkend te krijgen en mee te laten draaien in een bestaande it-omgeving. Met als resultaat dat het grootste deel van de modellen nooit in gebruik wordt genomen.

Koppelen

'Uit eigen ervaring weten we dat het ontwikkelen van datagedreven modellen maar de helft van de oplossing is', zegt directeur Yannick Maltha. 'De andere helft gaat zitten in het ontwikkelen van infrastructuur om modellen operationeel te krijgen, te beheren en vervolgens te kunnen delen. Dat geldt voor zowel geavanceerde modellen zoals machine learning, maar ook code voor statistische modellen en berekeningen. Denk aan een datascienceteam binnen een verzekeraar die fraude wilt bestrijden, of een webshop van een retailer die 24/7 opdrachten moet verwerken om klanten zo snel mogelijk te bedienen.'

Het orkestratiesoftwareproduct van de startup stelt bedrijf bedrijven in staat hun modellen en scripts op een eenvoudige en schaalbare manier in gebruik te nemen en met bestaande systemen te koppelen. Zij hoeven daarbij geen uitgebreide ervaring met cloudtechnologieën in huis te hebben, aldus Dutch Analytics. Klanten zijn onder andere Prorail, Arcadis en Asset Rail.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Vacatures Computable Next

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-11T14:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.